Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Nødderoulade med hindbærskum - uden gluten

(2)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Hjemmebag, der vækker glæde hos store og små.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nødderoulade med hindbærskum - uden gluten

Kagedej:

4 æg str. M/L
175 g rørsukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
40 g rismel
40 g kartoffelmel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Hindbærskum:

1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 spsk. flormelis
2 ½ dl piskefløde
3 spsk. creme fraiche 38 %
2 spsk. Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt

Fyld og pynt:

200 g hindbærmarmelade

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200˚C traditionel varme.

2

Kagedej:

Blend den ene pose hasselnøddeflager til nøddemel. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Bland nøddemel, rismel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen. Fordel dejen jævnt i en firkant (ca. 30 x 40 cm) på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys den anden pose hasselnøddeflager over dejen.

Bag bunden midt i ovnen i ca. 10 minutter, til den er gyldenbrun.

Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så den ikke knækker ved rulning, og lad den afkøle let.

3

Hindbærskum:

Pisk vaniljeekstrakt, flormelis, fløde, creme fraiche og hindbærekstrakt cremet og luftigt.

Træk bagepapiret af bunden.

4

Fyld og pynt:

Omrør marmeladen og fordel det på den afkølede bund i et tyndt lag. Fordel hindbærskummet ovenpå marmeladen. Rul rouladen og læg den med sammenføjningen nedad. Pak rouladen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet indtil servering.

Tips og tricks:

En roulade har, ligesom lagkage, rigtig godt af at stå nogle timer, gerne natten over og trække smag. Rouladebunden og fyldet smelter mere sammen, og kagen får en mere saftig konsistens.

Næringsindhold til opskriften Nødderoulade med hindbærskum - uden gluten

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1010kJ
242kcal
1350kJ
323kcal
Fedt 13g 17g
Kulhydrat 27g 37g
Protein 3.8g 5.1g