Flag

Økologisk citronfromage uden fløde

6 - 8 portioner
Middelsvær
95 minutter
Citronfromage er og bliver en elsket dessert blandt danskerne! Vi synes også den smager helt fantastisk. Denne opskrift er lavet med æg istedet for fløde.
Økologisk citronfromage er en blød og lækker dessert, og en vaskeægte dessert klassiker i Danmark. Revet citronskal og friskpresset citronsaft fra økologiske citroner er hovedingredienserne i den skønne citronmousse.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer

Ingredienser

Økologisk citronfromage
6 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
revet skal fra ½ økologisk citron
3økologiske citroner , saften - ca. 1 dl
6økologiske æggeblommer , evt. pasteuriseret
6økologiske æggehvider , evt. pasteuriseret
150 gøkologisk, lyst rørsukker
Pynt
2 ½ dløkologisk piskefløde
kandiserede violer
Økologisk mynteblad

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
1

Forberedelse

Tag æggene ud fra køleskabet ca. 1 time før du går i gang så de er tempererede. Find portionsglas eller serveringsskål frem så det er klart.

2

Økologisk citronfromage

6 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
revet skal fra ½ økologisk citron
3økologiske citroner , saften - ca. 1 dl.
6økologiske æggeblommer , evt. pasteuriseret
6økologiske æggehvider evt. pasteuriseret
150 gøkologisk, lyst rørsukker

Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 minutter. Læg bladene i vandet et af gangen så hvert blad omsluttes af vand.


Riv skallen af en halv økologisk citron og pres 3 økologiske citroner for saft så der bliver ca. 1 dl saft. 


Del æggene i hvider og blommer og læg dem i hver sin store skål. Tilsæt rørsukker  til æggeblommerne og pisk det til en tyk æggesnaps, ca. 10 minutter eller indtil sukkereret er opløst.


Rengør piskerisene med vand og sæbe. Der må ikke sidde fedtrester på. Pisk æggehviderne helt stive. Hvis der sidder fedtrester på piskeriset vil æggehviderne ikke stivne.


Varm kort citronsaften op i en kasserolle og tag den af varmen. Klem husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring. Lad citronsaften køle en smule af til den er lillefingervarm. Hæld citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle under konstant omrøring. Vend derefter de stive æggehvider i blandingen en skefuld af gangen indtil blandingen er jævn.

3

Anretning og pynt

2 ½ dlpiskefløde
kandiserede violer
Økologisk mynteblad

Anret citronfromagen i serveringsglas og stil dem på køl i mindst 1 time. Anrettes i en stor serveringsskål skal der påregnes ca. 4 timer på køl indtil fromagen er stivnet. 


Hvis citronfromagen skal pyntes, så vent til lige inden servering. Pisk fløden til en blød skum og pynt fromagen med skefulde af flødeskum, klassiske kandiserede violer og mynteblade.


Tips

Denne opskrift er nem at gange op og ned til flere eller færre portioner. Beregn blot 1 blad husblas, 1 æg, saft af 1/2 citron og 25 g sukker pr. portion.

Rørsukker kan erstattes med almindelig sukker.

Citronfromage kan holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.


Vil du vide mere om dosering af husblas? Så læs vores tips til husblas.