til opskriften Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser
300 g | tørrede abrikoser |
2 dl | dessertvin |
4 dl | vand |
200 g | sukker |
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron | |
2 stang | Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestænger |
4 blade | Dr. Oetker Husblas |
1 | Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang |
60 g | sukker |
1 dl | sødmælk |
3 dl | piskefløde |
Bland abrikoser, dessertvin, vand, sukker, citronsaft og citronskal sammen i en gryde. Tilsæt Vanilje-Twister eller vaniljesstænger. Bruges vaniljestænger flækkes bælgen, kornene skrabes ud, bælgen hakkes fint og det hele tilsættes. Bring blandingen i kog og lad abrikoserne simre til lagen er kogt ind til det halve, og har konsistens som sirup. Vær opmærksom på, at lagen vil tykne yderligere når den afkøler. Hæld abrikoser og lage i et glas med låg og lad dem stå ved stuetemperatur. Lun dem evt. lidt op før servering.
Udblød husblas i en skål med rigeligt koldt vand i mindst 5 minutter, læg et ark i vandet af gangen.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med 1 spsk. af sukkeret med spidsen af en kniv. Bland mælk, fløde og resten af sukker sammen i en gryde. Tilsæt vaniljestangen og vaniljekornene. Kog blandingen kort op lad den køle en smule af.
Klem husblassen fri for vand og tilsæt den til flødeblandingen, rør indtil husblassen er helt opløst.
Fjern vaniljestangen fra panna cottaen, og fordel den i 4 skåle af 2 dl. Dæk dem med film og sæt dem på køl i mindst fire timer, men gerne natten over.
Før panna cottaerne serveres, dyppes formene ganske hurtigt i en skål med meget varmt vand, så de kan vendes ud på tallerkenen. Det er vigtigt at de ikke får for meget varme da panna cottaen nem kan smelte. Løsn evt. kanten på panna cottaen fra formen med en lille spids kniv. Alternativt kan de serveres i formen, med abrikoserne ved siden af.
Vil din husblas ikke stivne? Nogle frugter indeholder et enzym, der nedbryder husblas. Læs alle vores gode tips til husblas.
Per portion / styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
3390kJ 809kcal |
999kJ 238kcal |
Fedt | 30g | 8.8g |
Kulhydrat | 117g | 35g |
Protein | 17g | 5.1g |