Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Smelt smørret (brug en smule af smørret til at pensle formen). Blend kiksene og rør dem i smørret. Fordel massen i en form og tryk bunden godt sammen. Det er vigtigt at den trykkes ordentligt sammen, da den ellers smuldrer når kagen skæres ud.
Bag bunden i 10-12 min. Afkøl bunden helt i formen.
Bagetid: 10 - 12 Minutes
Bland sukker, glukosesirup, fløde og kakao sammen i en tykbundet gryde og varm blandingen op ved middel varme under omrøring. Når massen begynder at koge let, skal der ikke længere røres i gryden. Massen skal nå en temperatur på 120-125° C (eller til den stivner til en geleagtig kugle, hvis du lader en smule af karamelmassen dumpe ned i iskoldt vand).
Vend pebermyntearomaen i karamelmassen, hæld blandingen over bunden og stil den i køleskabet til den er helt kold.
Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Fordel den oven på den kolde karamelmasse. Drys med miniperler inden chokolade størkner og stil kagen i køleskabet.
Når chokoladen er helt størknet kan konfekten skæres ud. Udskær stykkerne efterhånden som de skal spises da karamellen løber ud, hvis de opbevares ved stuetemperatur i længere tid. Opbevar pebermynte-karmelstykkerne i en tætlukket beholder i køleskabet.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Forb. :110 minutterSvær25 - 30 stk.