Flag

Pebermynte-karamelstykker

25 - 30 stk.
Svær
110 minutter
Karamelbomber når det er bedst! Når først du har prøvet dem bliver de uundværlige i dit julebag.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
form; 12 x 18 cm
foodprocessor eller minihakker
termometer

Ingredienser

Bund
50 gsmør
154 gmørke chokoladekiks
Pebermynte-karamelfyld
150 gsukker
¾ dlglukosesirup
1 ½ dlpiskefløde
1 spsk.kakao
3 spsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma
Overtræk
100 gchokolade
Dr. Oetker Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Silver Pearls

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Bund

50 gsmør
154 gmørke chokoladekiks

Smelt smørret (brug en smule af smørret til at pensle formen). Blend kiksene og rør dem i smørret. Fordel massen i en form og tryk bunden godt sammen. Det er vigtigt at den trykkes ordentligt sammen, da den ellers smuldrer når kagen skæres ud.


Bag bunden i 10-12 min. Afkøl bunden helt i formen.

Bagetid: 10 - 12 Minutes

2

Pebermynte-karamelfyld

150 gsukker
¾ dlglukosesirup
1 ½ dlpiskefløde
1 spsk.kakao
3 spsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma

Bland sukker, glukosesirup, fløde og kakao sammen i en tykbundet gryde og varm blandingen op ved middel varme under omrøring. Når massen begynder at koge let, skal der ikke længere røres i gryden. Massen skal nå en temperatur på 120-125° C (eller til den stivner til en geleagtig kugle, hvis du lader en smule af karamelmassen dumpe ned i iskoldt vand).
Vend pebermyntearomaen i karamelmassen, hæld blandingen over bunden og stil den i køleskabet til den er helt kold.

3

Overtræk

100 gchokolade
Dr. Oetker Silver Pearls

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Fordel den oven på den kolde karamelmasse. Drys med miniperler inden chokolade størkner og stil kagen i køleskabet.


Når chokoladen er helt størknet kan konfekten skæres ud. Udskær stykkerne efterhånden som de skal spises da karamellen løber ud, hvis de opbevares ved stuetemperatur i længere tid. Opbevar pebermynte-karmelstykkerne i en tætlukket beholder i køleskabet.