Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Professor Balthasars banankage

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Den skønne smag af vanilje og den tykke skal af god mørk chokolade er med til at gøre kagen til én af vore foretrukne.

Ca. 10 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Professor Balthasars banankage

Kagedej:

6 æg str. M/L
4 dl sukker
Kornene fra 2 vaniljestænger
4 dl hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
200 g smeltet smør (afkølet)
2 mosede modne bananer
200 g smeltet mørk chokolade (god)
Smør til formen

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej

Pisk de hele æg sammen med sukker og vaniljekornene. Tilføj mel, bagepulver og smør. Vend dejen rundt. Vend de mosede bananer i. Hæld dejen op i en smurt bageform og bag den i cirka en times tid ved 180 grader.

Her er kagen bagt i en ny bageform, der bare måtte prøves af. Oftest kommer kagen dog til verden i en rugbrødsform, som er let at pensle med chokolade bagefter.

Tjek, om kagen er bagt nok, ved at stikke en spids kniv eller kødnål ned i kagen efter 1 times bagning og se, om dejen hænger ved. Gør den det, så bag kagen lidt mere. Bræk den mørke chokolade i mindre stykker, kom den i en ildfast skål og sæt den ind i ovnen i 3-5 minutter, mens kagen bager færdig. Hold godt øje med chokolden og tag skålen ud, så snart den er smeltet. Tag kagen ud af ovnen og beklæd den med den smeltede chokolade ved hjælp af en kniv eller en bagepensel. Lad chokoladen stivne.

Opskriften er venligst udlånt af Sif Orellana.

Næringsindhold til opskriften Professor Balthasars banankage

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 2585kJ
617kcal
1444kJ
345kcal
Fedt 28g 15g
Kulhydrat 82g 46g
Protein 11g 5.9g