COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Rabarber-cheesecake af Liv Martine: Karamelbund, frisk rabarber, lime og estragon

recipe-Rabarber-cheesecake af Liv Martine:  Karamelbund, frisk rabarber, lime og estragon
(7)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Skøn cheesecake med rabarber-curd og rabarbergelé.

12 - 14 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rabarber-cheesecake af Liv Martine: Karamelbund, frisk rabarber, lime og estragon

Redskaber

Springform; ø 24 cm
Kageplast eller bagepapir
Sprøjte af plastik (kan købes på apoteket)

Cheesecake-bund:

200 g smør
400 g digestive kiks
1 pose Dr. Oetker Fudge Chunks

Rabarber-curd:

2 blade Dr. Oetker Husblas
200 g rabarber , frisk eller frossen
½ dl vand
1 håndfuld frisk estragon (kan undlades)
160 g sukker
2 æg str. M/L
60 g smør

Cheesecake-creme:

4 blade Dr. Oetker Husblas
600 g flødeost naturel
revet skal fra 3 ubehandlede lime
150 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
3 dl fløde

Rabarber-gelé:

3 blade Dr. Oetker Husblas
200 g rabarber , frisk eller frossen
½ dl vand
80 g sukker

Pynt - kan tilpasses efter behov:

Marengs-toppe:

50 g æggehvider str. M/L
150 g sukker

Pocherede rabarber:

1 rabarber , frisk eller frossen
75 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
3 spsk. vand

Tørrede rabarber:

1 rabarber , frisk eller frossen

Hvid krystalliseret chokolade:

50 g hvid chokolade
50 g sukker
50 ml vand

Rabarber-kaviar:

3 blade Dr. Oetker Husblas
4 dl smagsneutral olie
100 g rabarber , frisk eller frossen
¼ dl vand
40 g sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Cheesecake-bund

Smelt smørret ved lav varme. Knus digestive-kiks ved fx at komme dem i en frysepose og bank dem til smulder. Hæld de knuste kiks i en skål og bland med Fudge Chunks. Hæld smørret over og rør det hele godt sammen. Beklæd din springform med kageplast eller bagepapir i kanterne. Fordel kiksemassen i bunden af springformen og mas det ud til kanten. Sæt cheesecake-bunden på køl i ca. 10 min.

2

Rabarber-curd

Læg husblas i blød i koldt vand så bladene er dækket. Skyl de friske rabarber og hak dem i små tern. Hak den friske estragon fint. Hæld rabarber, vand, estragon og halvdelen af sukkeret i en gryde bring det i kog. Kog indtil rabarberne er møre. Pisk ved høj hastighed resten af sukkeret og æggene i en separat skål til en lys og luftig masse. Vend rabarber-estragon-siruppen i æggemassen med en dejskraber. Hæld massen tilbage i gryden og kog det under omrøring til det tykner og rammer ca. 65° C. Tag gryden af varmen. Klem vandet ud af din husblas, kom det i den varme masse og rør rundt indtil husblassen er opløst. Rør til sidst smørret ud i cremen indtil det er smeltet.

Sæt din rabarber-curd i fryseren indtil den har fået en cremet konsistens. Husk at røre i den jævnligt og hold øje med at konsistens ikke bliver for fast. Når din rabarber-curd er tyknet og har en cremet konsistens hælder du den ud over kiksebunden og stiller den i fryseren i ca. 30 min.

3

Cheesecake-creme

Læg husblas i blød koldt vand så bladene er helt dækkede. Pisk flødeost, limeskal, flormelis og vaniljesukker sammen. Pisk fløden let til den laver små toppe. Pas på at du ikke pisker for meget - den skal ikke piskes til flødskum. Klem vandet ud af husblassen og smelt den i en gryde ved lav varme. Tag en smule af den piskede fløde og bland den i den smeltede husblas. Vend derefter husblassen i resten af den piskede fløde. Det skal vendes ret hurtigt i fløden for at undgå at husblassen trevler. Vend derefter fløden i flødeosten med en dejskraber. Hæld massen i en sprøjtepose og fordel cheesecake-cremen i springformen. Start med at sprøjte ude fra kanten og ind mod midten så du undgår lufthuller og kanten bliver flot og skarp. Til sidst glatter du overfladen så rabarber-geléen bliver jævn og glat. Stil kagen i fryseren i ca. 30 min.

4

Rabarber-gelé

Læg husblas i blød i koldt vand så bladene er helt dækkede. Skyl dine rabarber og hak dem i mindre stykker. Kog rabarber, sukker og vand op i en gryde. Tag det af varmen og sigt det. Klem vandet ud af husblassen. Tilsæt husblassen til den varme masse og rør godt rundt. Lad massen køle i 10-15 minutter. Tag en spiseske og hæld forsigtigt geleen ud over kagen. På den måde rammer geléen forsigtigt cheesecake-cremen og danner ikke lufthuller. Stil kagen i fryseren i ca. 20 min. Så er den klar til at blive serveret.

Pynt efter behov

Hvis du gerne vil gøre mere ud af pynten på cheesecaken så læs med videre her. Du kan til- og fravælge pynten alt efter tid, lyst og behov.

5

Marengs-toppe

Tænd ovnen på 100° C traditionel varme. Pisk æggehviderne luftige og hæld derefter sukkeret i lidt af gangen. Lad det piske yderligere 5-10 minutter. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på et bagepapir. Lad marengstoppene stå ude i et kvarters tid så du undgår at de sprækker, når de kommer i ovnen. Bag marengstoppene i 1-1,5 time til de er tørre og sprøde. Lad dem køle af på en bageplade.

6

Pocherede rabarber

Tænd ovnen på ca. 100° C varmluft. Rens din rabarber og skær dem i stykker på ca. 4 cm. Hæld dem i et ildfast fad. Bland sukker, vaniljesukker og vand sammen og hæld det over de friske rabarber. Bag rabarberne i ovnen i 45-60 minutter eller indtil de er møre. Hold godt øje med at de ikke bliver smattede. Du kan med fordel lave dem sammen med tørrede rabarber - se tilberedningen i næste afsnit. Tag de pocherede rabarber ud af ovnen og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

7

Tørrede rabarber

Sammen med de pocherede rabarber kan du også lave tørrede rabarber. De skal nemlig have ved samme ovntemeratur: 100° C varmluft. Tag en frisk rabarber og skyl den. Skræl tynde strimler med en gulerodsskræller. Kom strimlerne på en ovnplade belagt med bagepapir og bag dem i 45-60 minutter. Tag de tørrede rabarber ud af ovnen af lad dem køle af på et stykke bagepapir.

8

Hvid krystalliseret chokolade (brug sukkertermometer)

Hak chokoladen. Bland sukker og vand i en gryde og lad det koge op. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen i sukkermassen. Når temperaturen når 130° C hælder du chokolade i og pisk kraftigt med en elpisker. Der danner sig nu krystalliseret chokolade. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

9

Rabarber-kaviar

Læg husblas i blød i koldt vand så bladene er dækkede. Hæld olien i et glas og sæt det i fryseren i minimum 20 min. Det er vigtigt at olien er helt kold. Skyl rabarber og skær det i mindre stykker. Kog rabarber, vand og sukker op. Når det koger sigter du det. Tilsæt husblassen og rør godt rundt indtil husblassen er smeltet. Tag din sprøjte og sug rabarbermassen op i sprøjten. Tag olien ud af fryseren og dryp stille og roligt dråber af rabarbervæsken ned i glasset med olie. Sådan danner der sig rabarber-kaviar. Stil glasset med kaviar i køleskabet indtil kagen skal pyntes med kaviaren.

10

Pyntning af kagen

Du kan pynte din cheesecake præcis som du har lyst til. Hvis du gerne vil pynte den ligesom på billedet så start med at sætte marengstoppene på. Hæld derefter den hvide krystalliserede chokolade i en stribe langs midten. Pynt herefter med pocherede og tørrede rabarber og til sidst rabarber-kaviar. Som prikken over i'et kan du pynte kagen med skovsyre ligesom på billedet. Rigtig god appetit :-)

Tips

Vidste du, at cheesecakes godt kan fryses? Du skal regne med at det tager ca. et døgn at tø op i køleskabet eller et par timer på køkkenbordet. En cheesecake skal altid opbevares på køl, helst dækket til. Læs om vores gode tips til cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Rabarber-cheesecake af Liv Martine: Karamelbund, frisk rabarber, lime og estragon

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 3283kJ
784kcal
1596kJ
381kcal
Fedt 54g 26g
Kulhydrat 60g 29g
Protein 15g 7.4g