Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker og 6 dl vand. Kog op og lad det koge i ca. 5 minutter til rabarberne er møre.
Opløs jævningspulveret i de resterende 2 dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden. Grøden vil tykne og få en flot rød farve. Kom grøden i en skål, drys den evt. med lidt sukker for at undgå, at den danner skind og lad den køle af.
Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød er baseret på kartoffelstivelse, det er derfor vigtigt ikke at bringe grøden i kog igen efter at jævningen er tilsat, da kartoffelmel ikke kan tåle at blive kogt op og så vil blive "lang"
Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter