Flag

Risalamande cheesecake med Vegegel

10 - 12 portioner
Svær
300 minutter
Denne halal- og vegetar venlige udgave af vores klassiske jule cheesecake er baseret på vores vegetabilsk geleringsmiddel Vegegel.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 22 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Vaniljekranse bund
150 gvaniljekranse
75 gsmør
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Risalamande ostecreme
2 breveDr. Oetker Vegegel
2 dlkoldt vand
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma . Kan undlades hvis alkohol skal undgås
300 gfærdig risengrød
100 gflødeost natural
100 gflormelis
3 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 dlpiskefløde
Kirsebærgelé
2 breveDr. Oetker Vegegel
500 gkirsebærsauce
Pynt
75 ghvid chokolade smeltet
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma . Kan undlades hvis alkohol skal undgås
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker Mandelflager
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
1

Vaniljekranse bund

150 gvaniljekranse
75 gsmør
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Knus vaniljekranse til smulder. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt på køl imens ostecremen forberedes.

2

Risalamande ostecreme

2 breveDr. Oetker Vegegel
2 dlkoldt vand
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma Kan undlades hvis alkohol skal undgås
300 gfærdig risengrød
100 gflødeost natural
100 gflormelis
3 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 dlpiskefløde

Kog vegegel og koldt vand op i en gryde. Det skal koge ca. 1-2 minutter. Lad det efterfølgende afkøle til 35-40 ºC. Når det er afkølet røres mandelaromaen i. 


Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Vend først lidt af ostecremen i den lune vegegelblanding, kom derefter al vegegelblandingen tilbage i ostecremen og vend det godt sammen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i cremen. Fordel ostecremen jævnt over vaniljekransebunden, brug evt. en lille vinkelpalet. Kom cheesecaken i køleskab i ca. 3-4 timer, så den kan nå at sætte sig inden geléen laves.

3

Kirsebærgelé

2 breveDr. Oetker Vegegel
500 gkirsebærsauce

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Kog kirsebærsauce og vegegel op. Lad geléen køle ned til ca. 35 ºC. Tag cheesecaken ud af køleskab og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt kagen på frys i 30 minutter eller i køleskabet indtil geléen har sat sig.

4

Pynt

75 ghvid chokolade smeltet
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Befri cheesekagen fra formen og kageplasten. 


Rist mandelflager og lad dem køle af. Smelt den hvide chokolade i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen med den smeltede chokolade. Drys de ristede mandelflager og sorte perler fra Black&Gold krymmel ovenpå chokoladestriberne.


Tips

På vores side om Risalamande kan du finde en opskrift på risengrød samt mere inspiration til hvordan du kan servere din Risalamande.

Hvis du ikke er vegetar har vi også en version af denne opskrift lavet med husblas find den her Risalamande cheesecake.