Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Risalamande cheesecake med Vegegel

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Denne halal- og vegetar venlige udgave af vores klassiske jule cheesecake er baseret på vores vegetabilsk geleringsmiddel Vegegel.

15 - 18 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande cheesecake med Vegegel

Redskaber:

Springform; ø 18 cm

Bund:

150 g vaniljekranse
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Ostecreme :

2 breve Dr. Oetker Vegegel
2 dl koldt vand
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma . Kan undlades hvis alkohol skal undgås
300 g færdig risengrød
100 g flødeost natural
100 g flormelis
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 dl piskefløde

Kirsebærgelé:

2 breve Dr. Oetker Vegegel
500 g kirsebærsauce

Pynt:

75 g hvid chokolade , smeltet
1 pose Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Tilberedning

Tilberedning

1

Bund

Knus vaniljekranse til smulder. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt på køl mens ostecremen forberedes.

2

Ostecreme

Kog vegegel og koldt vand i en gryde. Det skal koge ca. 1-2 min. Lad det efterfølgende afkøle til 35-40 grader. Når det er afkølet røres mandelaroma i. Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Vend først lidt af ostecremen i den lune vegegel og mandelaroma, og vend det derefter tilbage i ostecremen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i. Kom ostecremen i en sprøjtepose og fordel det jævnt over vaniljekransebunden. Kom cheesecaken i køleskab i ca. 3-4 timer, inden du forbereder geléen.

3

Kirsebærgelé

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Kog kirsebærsauce og vegegel op. Lad geléen køle ned til ca. 35 grader. Tag cheesecaken ud af køleskab og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt igen på frys i 30 min.

4

Pynt

Tag den færdige cheesecake ud af køleskabet og befri den fra form og kageplast. Rist mandelflager og lad dem køle af, mens den hvide chokolade smeltes i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen. Drys de ristede mandelflager oven på chokoladestriberne sammen med sorte kugler fra Black&Gold krymmel. Så er den lækre jule cheesecake er klar til servering.

Næringsindhold til opskriften Risalamande cheesecake med Vegegel

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 921kJ
219kcal
1091kJ
260kcal
Fedt 13g 16g
Kulhydrat 23g 27g
Protein 2.8g 3.3g