Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Denne saftige chokoladekage har en fyldig smag af chokolade som bliver løftet op af de friske, dejlige bær.

Ca. 12 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Springform; Ø 22 cm

Hvid chokoladecreme:

1 blad Dr. Oetker Husblas
½ l piskefløde
300 g hakket, hvid chokolade
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Chokolade-lagkagebunde:

100 g smeltet smør
150 g mørk chokolade
2 spsk. kakao
4 æggeblommer str. M/L
2 æg str. M/L
125 g sukker
50 g mandelmel
100 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)
4 æggehvider str. M/L

Pynt:

500 - 750 g friske bær , blandede
100 g mørk chokolade til overtræk
1 spsk. smør

Tilberedning

Tilberedning

1

Hvid chokoladecreme:

Læg husblas i blød 5 min. i koldt vand. Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør finthakket hvid chokolade i. Rør til chokoladen er helt smeltet. Smelt husblassen i den varme chokoladefløde og smag til med vaniljeekstrakt.

Sæt chokoladefløden koldt til næste dag, mindst 12 timer.

2

Chokolade-lagkagebunde:

Tænd ovnen på 150° C varmluft.

Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme og rør kakaoen i. Pisk æggeblommer, æg og sukker luftigt og skummende. Rør mandelmel, hvedemel, bagepulver, chocolate chips og den smeltede smør med chokolade og kakao i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

3

Fordel dejen i 3 smurte meldryssede springforme. Bag bundene i ca. 14-16 min. Afkøl bundene på en bagerist. Alternativt kan du bage bundene 1 af gangen i 1 springform. Husk at lade bunden køle af inden du tager den ud af springformen.

4

Pisk chokoladecremen let og luftig, men pas på ikke at piske for meget. Skyl bærrene og skær større bær i mindre stykker. Læg creme og bær lagvis imellem bundene og gem 1/3 af bærrene til pynt. Smelt hakket chokolade over vandbad og rør den blank med smeltet smør. Hæld chokoladen ud på toppen af kagen og lad den løbe en anelse ned af siden. Pynt med bær øverst og server.

Tips og tricks:

Passer til festlige lejligheder som fødselsdag, bryllup, konfirmation og studenterfest. Har du ikke tid til selv at lave cremen, kan du bruge Dr. Oetker Kagemousse Bourbon Vanilje.

Læs vores tips til chokoladekage, hvor vi blandt andet fortæller, hvad du skal gøre for at få en svampet eller luftig chokoladekage.

Næringsindhold til opskriften Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 2819kJ
674kcal
1209kJ
289kcal
Fedt 47g 20g
Kulhydrat 52g 22g
Protein 10g 4.4g