Flag

Scones med chokolade

10 - 12 stk.
Nem
40 minutter
Sæt lækre chokoladescones på kagebordet eller server dem til din afternoon tea. De er hurtige at lave, da de er lavet på bagepulver og ikke skal hæve.
Scone er et kryds mellem en kage og en bolle og serveres traditionelt til den engelske afternoon tea, hvor de ofte serveres med clotted cream/flødeskum og lemon curd eller syltetøj. Scones er let søde og smager dejligt af smør. En af fordelene ved scones er at de laves med bagepulver og natron og...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
rund udstikker
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Ingredienser

Scone dej
400 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk.salt
2 spsk.sukker
125 gkoldt smør i små tern
2 dlkærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
100 ghakket mørk chokolade
1æg til pensling

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

1

Scone dej

400 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk.salt
2 spsk.sukker
125 gkoldt smør i små tern
2 dlkærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
100 ghakket mørk chokolade
1æg til pensling

Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og hakket chokolade. Saml dejen hurtigt, det er vigtigt at ælte dejen så lidt som overhovedet muligt. Hvis dejen æltes for meget vil sconesene blive små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.

Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og udstik scones ud med et glas eller en rund udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.

Bag sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gennembagte og gyldne

Bagetid: 10 - 12 Minutes


Tip

Kærnemælken kan erstattes af sødmælk og citronsaft blandet sammen. Sødmælken og citronsaften skal have lov til at stå og syrne i 5-10 minutter, inden det bruges i dejen.


Scones og alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, smager bedst nybagte. Alternativt kan de fryses, og lunes i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand. Du kan spise de nybagte scones som de er eller smøre dem med kold og cremet mascarponeost.