Flag

Scones med vaniljecreme & råmarinerede jordbær

10 - 12 stk.
Middelsvær
55 minutter
Nyd disse lækre scones med vanilje og kærnemælk til din eftermiddagste eller kaffe.
Scones er en form for bolle, lavet med bagepulver, så den ikke skal hæve inden bagning. Scones stammer fra England, hvor de er en vigtig del af den klassiske afternoon tea. Vores version serveres med en lækker creme lave af mascarpone og med råmarinerede friske jordbær. Perfekt på en dejlig som...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
rund udstikker

Ingredienser

Scones
300 ghvedemel
2 spsk.sukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
75 gkoldt smør
1æg str. M/L
1 dlkærnemælk
Vanilje-mascarpone creme
100 gmascarpone
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Råmarinerede jordbær
500 gfriske jordbær
3 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 - 2 tsk.appelsinsaft eller citronsaft

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

1

Scones

300 ghvedemel
2 spsk.sukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
75 gkoldt smør
1æg str. M/L
1 dlkærnemælk

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål. Smuldr smørret i melet til det er som rasp. Tilsæt æg og kærnemælk og saml dejen hurtigt, det er vigtigt ikke at ælte dejen da sconsene så vil blive seje. 

Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den har en tykkelse på 1½-2 cm. Udstik 10-12 små scones med et glas eller en rund udstikker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag sconesene midt i ovnen 10-13 minutter.

Bagetid: 10 - 13 Minutes

2

Vanilje-mascarpone creme

100 gmascarpone
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Rør mascarpone og vaniljesukker sammen, så det får en jævn og luftig konsistens.

3

Råmarinerede jordbær

500 gfriske jordbær
3 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 - 2 tsk.appelsinsaft eller citronsaft

Skyl og skær jordbærrene i skiver. Kom jordbærrene i en skål med vaniljesukker og appelsin- eller citronsaft og rør det forsigtigt sammen.

Servér sconesene lune med en mascarponecremen og de råsyltede jordbær.


Tip

Sconse smager bedst dagen de er bagt, men hvis I ikke kan nå at spise dem alle sammen på dagen, så prøv at lun dem et par minutter i ovnen inden servering.