COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Skumskyer

(3)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Bourbon vanilje cupcakes med flotte skumskyer og farvet fondant. Perfekte til børnefødselsdagen eller en hyggelig dag i køkkenet med børnene.

Ca. 12 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Skumskyer

Kagedej:

125 g blødt smør
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
2 æg str. M/L
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 ½ dl fløde

Topping og pynt:

100 g sukker
½ dl Dr. Oetker Flydende Glukose
1 spsk. vand
½ tsk. citronsaft
1 pasteuriseret æggehvide
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
125 g hvid fondant
flormelis
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

2

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen til blandingen er jævn. Rør sigtet hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend fløden i. Fordel dejen i muffinformene.

Bag kagerne i 18-20 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.

3

Topping og pynt

Bring langsomt sukker, flydende glukose, vand og citronsaft i kog i en gryde. Kog til konsistensen er som sirup. Pisk æggehviden luftig i en skål. Tilsæt den varme sirup lidt af gangen mens der piskes med en håndmixer ved høj hastighed til konsistensen er som tyk marengs. Vend vaniljearoma i.

Ælt fondanten med de ønskede farver. Her er brugt Concentrated Green Colour, Concentrated Red Colour, Concentrated Yellow og Concentrated Blue Colour. Rul alt fondant ud på et bord drysset med flormelis. Udstik fondanten i passende størrelse - brug eventuelt et glas som har samme omkreds som den muffin, der skal dekoreres.

Fyld skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på de afkølede kager. Læg fondant-skyerne ovenpå skummet og pynt med krymmel eller dekorationsfigurer. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dekorationen.

Tips og tricks

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Skumskyer

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1408kJ
335kcal
1530kJ
364kcal
Fedt 15g 16g
Kulhydrat 47g 51g
Protein 3.2g 3.5g