Flag

Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

6 - 8 stk.
Middelsvær
940 minutter
Denne opskrift på solbærmousse gør sig godt både som bomber og som fyld i en kage. Her er de serveret på en fod af mørk chokoladekage.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
stavblender eller foodprocessor
Dr. Oetker engangssprøjtepose
silikoneform; hele kugler
springform; ø 22 cm
rund udstikker; ø 5 cm

Ingredienser

Solbærmousse
3 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
125 gøkologiske solbær, friske eller frosne (alternativt blåbær)
50 gøkologisk hvidt sukker
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
½økologisk citron saft og skal
75 gøkologisk yoghurt naturel
2 dløkologisk piskefløde
Chokoladebund
150 gøkologisk smør
100 gøkologisk mørk chokolade
50 gøkologisk hvidt sukker
2økologiske æg str. M/L
50 gøkologisk hvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
Pynt
rød skovsyre

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1

Solbærmousse

3 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
125 gøkologiske solbær, friske eller frosne (alternativt blåbær)
50 gøkologisk hvidt sukker
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
½økologisk citron både skal og saft
75 gøkologisk yoghurt naturel
2 dløkologisk piskefløde

Kom husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Kog solbær op sammen med sukker og vaniljesukker, smag til med lidt citronsaft. Blend frugtblandingen og passér saften gennem en si. Vrid husblas og smelt den i saften, og lad saften køle indtil den er lillefingervarm. Vend den afkølede saft med yoghurt.

Pisk fløde til en letpisket flødeskum, og vend den sammen med solbæryoghurten og citronskal. Kom moussen i en sprøjtepose eller frysepose, klip et hul og sprøjt moussen i formene. Kom formene i fryseren natten over.

2

Chokoladebund

150 gøkologisk smør
100 gøkologisk mørk chokolade
50 gøkologisk hvidt sukker
2økologiske æg str. M/L
50 gøkologisk hvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. 

Smelt forsigtigt smør, chokolade og sukker, indtil sukkeret er opløst. Lad massen køle let. 

Del æggeblommer og æggehvider. Rør æggeblommer i den kølede chokolademasse. Pisk æggehviderne stive og vend dem derefter i chokolademassen. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend dejen sammen.

Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 15-18 minutter. Lad kagen køle af. 

Udstik små runde bunde (ca. ø 5 cm), af den afkølede kage, til at servere moussekuglerne ovenpå.

Bagetid: 15 - 18 Minutes

3

Anretning

Picture - Solbærbomber_pynteproces_web.jpg
rød skovsyre

Kom de små chokoladebunde på et serveringsfad eller på kagetallerkener til portionsanretning. 

Tag de frosne moussekugler ud af formen og placer dem ovenpå bundene. Lad moussen tø op i 2 timer ved stuetemperatur. 

Pynt med skovsyre lige inden servering


Tips

Bruger du halvkugler i stedet for helkugler, kan du bage kagen først og udstikke den i 2 cm mindre cirkler, som placeres ovenpå moussen i formen, inden den fryses. På den måde bliver kagen indstøbt i moussen.


Picture - Solbærbomber_Pack_Organic_Bloomy_Blackcurrant_Web.jpg

I stedet for at udstikke din kage, kan du servere den som en hel kage med mousser støbt i forskellig størrelse silikoneforme på toppen, pyntet med økologisk Bloomy Blackcurrent krymmel.