COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Sommer S'mores cupcakes med rabarberkompot & marshmallow topping

(3)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Prøv denne dejlige opskrift på skønne cupcakes med rabarberfyld, toppet med det bedste af det bedste - marshmallows!

Ca. 12 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sommer S'mores cupcakes med rabarberkompot & marshmallow topping

Kagedej:

150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
¾ dl koncentreret hyldeblomstsaft
50 g mandelmel
150 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

200 g rabarber , snittede
2 spsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
75 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Marshmallow-topping:

7 blade Dr. Oetker Husblas
¾ dl vand
250 g sukker
¾ dl lys sirup
1 spsk. vand blandet med 2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej:

Tænd ovnen på 175° C varmluft.

Rør smør og sukker blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Rør hyldeblomstdrik og mandelmel i æggemassen. Sigt hvedemel samt bagepulver i og rør det i dejen. Fordel dejen muffinformene.

2

Bag kagerne i ca. 20 min.

3

Fyld:

Bring langsomt rabarber, vaniljesukker og sukker i kog. Kog til rabarberne er møre og smag til med citronekstrakt.

Lav et hul i midten af hver cupcake med en teske og fyld med rabarberkompot.

4

Marshmallow-topping:

Læg husblas i blød i koldt vand, mens sukkerblandingen laves.

Kom vand, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under omrøring. Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, og kog til sukkerblandingen når 130°C. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130°C (maks. 140°C), da toppingen ellers ikke får den rigtige konsistens.

Pres væden fra husblassen og opløs den i vand med citronekstrakt samt lidt af sukkerlagen. Kom det i skålen og tilsæt resten af sukkerlagen. Pisk blandingen ved medium hastighed 8-10 min., til konsistensen er lidt som tyggegummi og minder om marengs. Kom straks blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe oven på kagerne, så hullet lukkes.

Lad kagerne stå lidt og brænd dem herefter gyldne med en gasbrænder.

Tips og tricks:

Kagerne holder sig fint 2-3 dage, men vendt med at brænde toppingen til kort før serveringen.

Server dem til pinse, Sankt Hans eller enhver anden sommer-komsammen.

Næringsindhold til opskriften Sommer S'mores cupcakes med rabarberkompot & marshmallow topping

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1608kJ
385kcal
1278kJ
306kcal
Fedt 15g 12g
Kulhydrat 57g 46g
Protein 5.1g 4g