Flag

Sprøde vaniljestjerner

70 - 80 stk.
Nem
90 minutter
Få hjemmet til at dufte af julebag og få alle i godt humør med disse sprøde jule-vaniljestjerner, der smager skønt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Dejen
325 ghvedemel
75 gkartoffelmel
125 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste eller 1. Dr. Oetker vaniljestang
250 gkoldt smør i tern
1æggeblomme str. M/L
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
Dr. Oetker Writing Icing Decór og Dr. Oetker krymmel (evt)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste eller 1. Dr. Oetker vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Writing Icing Decór og Dr. Oetker krymmel (evt)
1

Dejen

325 ghvedemel
75 gkartoffelmel
125 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste eller 1. Dr. Oetker vaniljestang
250 gkoldt smør
1æggeblomme str. M/L
Dr. Oetker Writing Icing Decór og Dr. Oetker krymmel (evt)

Rør sigtet mel, kartoffelmel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt Vanilla Paste eller vaniljestang. Bruges vaniljestang flækkes bælgen, kornene skrabes ud, bælgen hakkes fint og det hele tilsættes. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblomme og vaniljearoma, og saml dejen hurtigt. Dæk dejen til og stil den i køleskabet i mindst 40 min.

2

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

3

Dejen rulles ud på et meldrysset bord, den skal have en tykkelse på ½ cm. Udstik stjernerne med en udstiksform og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag vaniljestjernerne i 8-10 min. til de er gyldnebrune. Afkøl vaniljestjernerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Bagetid: 8 - 10 Minutes


Tip

Vaniljesmåkagerne kan pyntes efter lyst og behov. Prøv at drysse glasuren med én af Dr. Oetkers mange krymmelvarianter.