Flag

Tre slags småkager af én dej

40 - 50 stk.
Middelsvær
160 minutter
Denne opskrift giver dig mandel-kanelkager, choko-appelsinkager og spiralkager.
Denne grunddej kan varieres så du kan lave småkager der passer til enhver smag. En portion dej giver én slags småkager, men hvis du vil lave flere forskellige smage på én gang, laver du jo bare dobbelt portion. En lækker basisdej med smør, der sørger for at kagerne bliver sprøde. Småkagerne er go...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

"Basisdej"
250 gsmør
350 ghvedemel
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 gsukker
1æg str. M/L
Mandel-kanel-småkager
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
¼ dlperlesukker
1 tsk.stødt kanel
Spiralsmåkager
2 spsk.kakao
Småkager med korender
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
½ bægerDr. Oetker Appelsinskal eller Sukat

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Korender (75 g)
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal eller Sukat
1

"Basisdej"

250 gsmør
350 ghvedemel
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 gsukker
1æg str. M/L

Sigt melet i en skål, og smuldr smør heri. Tilsæt vaniljesukker og sukker, og saml dejen med æg.


Der bliver til en slags småkager i en enkelt basisdej.


Mandel-kanel-småkager

Del dejen i to, og tril den til ruller (ø 5 cm). Læg de to dejruller i køleskabet i 30 min. De må ikke blive for kolde, da mandelblandingen så ikke kan hænge fast. Bland mandler, perlesukker og kanel, og tril de afkølede dejruller godt i blandingen. Læg rullerne i køleskabet i mindst 2 timer, til de er helt hårde.


Spiralsmåkager

Del dejen i to, og ælt den ene halvdel med kakao. Form de to dele dej til firkanter, og pak dem ind i bagepapir. Læg de to dejfirkanter i køleskabet i 30 min. til de er faste. De må ikke blive for kolde og hårde, da de så ikke kan rulles ud. Læg den mørke dej oven på den lyse, og rul dejen ud til en stor firkant på 20 x 30 cm. Rul dejen sammen til en roulade (ø 5 cm). Læg rullen tilbage i køleskabet i mindst 2 timer, til den er helt hård.


Småkager med korender

Bland dejen med korender og appelsinskal, del den i to, og tril to ruller (ø 5 cm). Læg rullerne i køleskabet i mindst 2 timer, til de er helt hårde.

Bagetid: 8 - 10 Minutes

2

Skær den valgte småkages ruller i 5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.


Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme. Bag småkagerne i 8-10 min.


Afkøl kagerne på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse. Dejen kan også fryses og bages senere. På den måde er det altid nemt at lave nybagte småkager.


Tip

Opbevar altid småkager i en lufttæt kagedåse med tætsluttende låg. Læg evt. et stykke bagepapir mellem kagedåsen og låget, så det slutter helt tæt. Alle småkager bør opbevares køligt og tørt, men ikke i køleskabet da de så vil absorbere fugt.