Flag

Vegansk Citrontærte med mandelbund

6 - 8 portioner
Middelsvær
180 minutter
I denne syrlige no bake citrontærte er der hverken brugt mel, husblas eller raffineret sukker. Tærten er derfor egnet til vegansk, halal og palæo kost.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor eller minihakker
tærteform med løs bund; ø 20 cm

Ingredienser

Raw mandel-/dadeltærtebund
100 gmandler
90 gdadler uden sten
30 gkokosmel - og evt. 1-2 tsk. vand
evt. lidt vand (1-2 tsk.)
Vegansk lemoncurd
1,4 dlcitronsaft - friskpresset af ca. 1½ citron
1 brevDr. Oetker Vegegel
250 gkokosmælk - den fede del fra en 400 ml dåse
65 gahornsirup - eller efter smag
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour - eller efter ønske
Naturligt grønt krymmel
10 gDr. Oetker Hasselnøddeflager ca. 1 spsk
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour - eller efter ønske
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager ca. 1 spsk
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Om opskriften

Lever man vegansk, spiser man ikke fødevarer produceret på nogen former for animalske produkter. Det har vi taget højde for i denne lækre opskrift, hvor den almindelige husblas er udskiftet med Dr. Oetker Vegegel. Vegegel er et vegansk alternativ til gelatine, og er lavet på baggrund af tre vegetabilske geleringsmidler, herunder agar agar, i en særligt sammensat kombination som sikrer et perfekt resultat.


Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes med at lave den lækre mandel-/dadelbund.

Vi har brugt en tærtebund ø 20 cm med løs bund og et stykke rundt bagepapir i bunden. Det gør det lettere at befri tærten af formen. Er din form større eller mindre kan du med fordel enten dele eller gange opskriften op.

1

Raw tærtebund

100 gmandler
90 gdadler uden sten
30 gkokosmel - og evt. 1-2 tsk. vand
evt. lidt vand (1-2 tsk.)

Hak mandlerne i en foodprocessor eller lignende og tilsæt derefter dadlerne lidt ad gangen. Til sidst tilsættes kokosmel. Massen behøver ikke at være fuldstændig ensartet, behold gerne lidt struktur. Tilsæt evt. en smule koldt vand hvis dadlerne ikke er saftige nok til at samle massen.

Udklip et stykke bagepapir og læg det i bunden af tærteformen. Fordel mandel-/dadelmassen ud over formens bund og sider. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.

2

Vegansk citroncreme / lemoncurd

1,4 dlcitronsaft - friskpresset af ca. 1½ citron
1 brevDr. Oetker Vegegel
250 gkokosmælk - den fede del fra en 400 ml dåse
65 gahornsirup - eller efter smag
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour - eller efter ønske

Kom citronsaft i en kasserolle og udrør Vegegel heri med et piskeris.

Tilsæt kokosmælk og ahornsirup og kog massen op til den tykner. Cremen skal koge ca. 1-2 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt gul farve efter ønske.

Hæld citroncremen over tærtebunden i et jævnt lag, og stil tærten på køl i 1-2 timer til cremen har sat sig.

3

Naturligt grønt krymmel af hasselnøddeflager

10 gDr. Oetker Hasselnøddeflager ca. 1 spsk
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Bland hasselnøddeflagerne med Concentrated Green Colour, tilsæt et par dråber af gangen, indtil den ønskede farve er opnået.

Knus flagerne med en gaffel og lad dem tørre et par timer, inden de drysses på den færdige tærte.


Tips

Kagen kan holde sig mindst 2 dage i køleskab.

Find flere opskrifter og tips til vegansk bagning her.