Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. hindbærmousseopskriften i to, hvis din blenders skål er for lille.
Vi har brugt en ø 18 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og lade mousselaget være lavere. Så skal du bare beregne flere friske hindbær til pynt.
Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.
Hak dadlerne i en foodprocessor eller lignende sammen med de hakkede mandler. Tilsæt smeltet kokosolie, mandelaroma og evt. kakaopulver, og blend til massen er nogenlunde jævn. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i.
Læg et stykke bagepapir henover bunden af en springform (ø 18 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel daddelmassen ud over formens bund. Pres den ensartet og stil bunden i køleskabet.
Kom frosne hindbær og ahornsirup i en kasserolle og bring det i kog, rør så hindbærerne bliver rørt lidt ud.
Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til hindbærmassen under omrøring. Kog til massen tykner (1-2 minutter). Tilsæt citronsaft og vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.
Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt hindbærmassen og blend til massen er ensartet.
Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.
Befri forsigtigt kagen fra formen og kom den på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med tætte cirkler af friske hindbær. Start i kanten og arbejd indad. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.
Find flere opskrifter på kager med det veganske geleringsmiddel Vegegel her.
Relaterede opskrifter
Cheesecakes
Cheesecakes
Cheesecakes