COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

(4)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Prøv denne lækre cheesecake som grundopskrift til hvordan traditionel husblas med svinegelatine kan erstattes med det veganske alternativ Vegegel.

12 - 14 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Redskaber:

Springform; ø 26 cm
Kageplast eller bagepapir , til formens omkreds
1 stk. Sprøjtepose
Sprøjtetyl; rund - lille

Kiksebund:

150 g smør
330 g digestive kiks
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler

Creamcheese creme:

10 - 12 stk. friske jordbær , alt efter størrelse
2 dl koldt vand
2 breve Dr. Oetker Vegegel
400 g flødeost naturel
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 brev Dr. Oetker Revet Citronskal
4 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 ½ dl creme fraiche 18 %
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Gelé:

1 brev Dr. Oetker Vegegel
3 dl koncentreret, rød saft , fx jordbær, ribs
2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve , undlades hvis der ønskes vegetarudgave grundet carminer

Pynt: Mini marengs og bær:

35 g æggehvider (1 bæger)
60 g sukker
½ tsk. eddike (lys lagereddike)
Jordbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Beklæd bunden af springformen med bagepapir og kageplast langs kanten. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene i en foodprocessor. Rør kiks og mandler sammen med den smeltede smør. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten så hele bunden er dækket. Stil bunden på køl og tilbered cremen.

2

Creamcheese creme

Skyl og skær toppen af jordbærrene, så de har en lige skæreflade at stå på. Skær bærrene i halve og placer dem langs kanten i springformen, så de står tæt og med skærefladen mod kageplasten.

Opløs Vegegel i koldt vand i en kasserolle og bring blandingen i kog, kog 1-2 minutter indtil massen tykner, afkøl til fingervarm. I en skål røres flødeost, vanilje, citronekstrakt, revet citronskal, creme fraiche og flormelis til en jævn ostecreme. Pisk fløden til den danner lette toppe. Vend den opløste Vegegel og dernæst flødeskum i ostecremen. Hæld massen i springformen oven på kiksebunden og sikre af massen omringer jordbærkanten. Smør det ud i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i 1 time.

3

Gelé

Rør Vegegel i den kolde saft, varm forsigtigt jordbærsaften op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.

4

Pynt: Mini marengs og bær

Tænd ovnen på 150˚ C varmluft. Pisk æggehvider let stive. Tilsæt langsomt sukkeret én spsk. af gangen mens der piskes konstant. Pisk i yderligere 6 minutter indtil massen er helt stiv og blank. Tilsæt eddike og pisk i yderligere 2 minutter. Kom massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Skru ovnen ned til 120˚ C og stil straks de små marengs i ovnen. Bag dem i 60 minutter. Sluk for ovnen og lad dem køle af i den varme ovn i 30 minutter. Tag de små marengs ud af ovnen og lad dem køle helt af.

Pynt kagen med friske jordbær, mini marengs og citronmelisse inden servering. De overskydende marengs opbevares i en lufttæt beholder og spises som de er.

Tips

Kageplast giver en flot skarp kant, men har du ikke noget kageplast, kan du bruge bagepapir eller smøre springformens sider med 1 spsk. vindruekerneolie.

En cheesecake kan bruges både som kage til kaffen eller som dessertkage. Den kan med fordel tilberedes i god tid inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Læs vores bedste tips og tricks om cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1628kJ
390kcal
1321kJ
316kcal
Fedt 30g 24g
Kulhydrat 25g 20g
Protein 4.9g 4g