COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Vegetarisk Triple Heart Attack Cheesecake  

(3)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Denne lækre cheesecake med browniebund og bagt ostelagkage, er toppet med en dejlig frisk hindbærmousse tilberedt uden husblas. Istedet er den erstattet af det vegetariske alternativ Vegegel.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegetarisk Triple Heart Attack Cheesecake  

Springform; Ø 24 cm

Kiksebund :

250 g digestive kiks
150 g blødt smør

Browniebund :

200 g hakket, mørk chokolade
150 g blødt smør
150 g flormelis
1 æg str. M/L
75 g hvedemel

Cheesecakefyld :

400 g flødeost naturel
150 g flormelis
1 Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang
2 æg str. M/L

Hindbærmousse :

1 dl koldt vand
1 brev Dr. Oetker Vegegel
200 g hindbær (frosne eller friske)
150 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt (evt.)
4 dl piskefløde

Pynt :

friske blåbær og hindbær

Tilberedning

Tilberedning

"Det er bare en lækker kombination af cremet cheese-cake, sur-søde hindbær og bitter chokolade. Det er en kaloriebombe af en anden verden, men hvis man ser bort fra det, er det som at tage smagssansen med på en tur i paradis."

1

Tænd ovnen på 170° C varmluft.

2

Kiksebund

Knus/blend kiksene og bland dem med smør, til det bliver en smuldret og blød masse. Pres massen sammen i et lag på ½-1 cm i bunden og op ad siderne i springformen.

3

Browniebund

Smelt chokoladen over vandbad og sæt den til side. Rør smør og flormelis godt sammen i en skål. Tilsæt ægget og pisk grundigt. Rør sigtet hvedemel i lidt ad gangen, så det hele tiden absorberes af æggemessen. Tilsæt langsomt den smeltede chokolade i, og rør dejen grundigt. Rør kraftigt til sidst, så dejen bliver luftig og fordel den oven på kiksebunden. Glat evt. med en paletkniv.

4

Cheesecakefyld

Pisk flødeost, flormelis og vaniljekorn til en jævn og tyk masse. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Dejen skal være jævn og cremet. Pisk med en håndmikser ved høj hastighed til sidst i ca. 1 minut så blandingen bliver let og luftig. Ved for lang tids piskning kan osten skille. Fordel cheesecakefyldet oven på browniebunden og glat overfladen med en paletkniv.

Bag kagen 30-40 minutter. Kagen skal være fast at røre ved og gylden i kanten. Midten må gerne være lys. Afkøl kagen, dæk den til, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer.

5

Hindbærmousse

Opløs 1 brev Vegegel i 1 dl koldt vand. Kog opløsningen med bær, flormelis og evt. citronekstrakt under ompiskning indtil den tykner.

Sæt hindbærmassen på køl til den er stuetempereret. Pisk fløden til flødeskum og vend den i hindbærmassen. Hindbærmassen må ikke være helt stivnet, når flødeskummet vendes i.

Smør hindbærmoussen på den kolde kage, mens kagen stadig er i formen, og stil den på køl, gerne natten over.

6

Pynt

Pynt med friske hindbær og blåbær lige inden servering.

Tips

En cheesecake er perfekt at servere både til kaffen og som dessert. En cheesecake har rigtig godt af at stå natten over og sætte sig. Den er derfor ideel at tilberede dagen før gæsterne kommer! Læs vores bedste tips til cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Vegetarisk Triple Heart Attack Cheesecake  

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 2006kJ
479kcal
1558kJ
372kcal
Fedt 33g 26g
Kulhydrat 40g 31g
Protein 5.9g 4.6g