Barnets første fødselsdag og ”smash cake” er et koncept, hvor fødselsdagsbarnet får sin helt egen flotte kage sat foran sig. Det fører oftest til en helt mast kage og et barn dækket i kage, deraf navnet "smash cake", nogle går endda all in og får lavet en portrætserie hos fotografen med barnet og den flotte kage. Men vil man ikke gå så langt, så smager denne kage så dejligt at hele selskabet vil nyde både den, og at den lille fødselar får sit eget lille stykke, så han eller hun kan smage kage for første gang. Husk nu, barnet selv skal have lov at få fingrene helt ned i kagen.
Tænd ovnen på 180 °C almindelig varme eller 160 °C varmluft.
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. I en anden skål piskes æg, mælk og vaniljepasta sammen.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt derefter skiftevis lidt af melet og lidt af æggeblandingen til skålen med smør og sukker. Pisk godt undervejs. Fordel dejen i 3 smurte springforme (ø 20 cm) med bagepapir i bunden (ca. 600 g dej i hver form).
Bag kagerne i 30-40 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad bundende køle af i 15 minutter i formene, befri dem derefter fra formene og lad dem køle helt af på en bagerist.
Bagetid: 30 - 40 Minutes
Bland stuetempereret smør og Base for Buttercream i en stor skål og pisk med håndmixer i 4-5 minutter, til det er let og luftigt.
Placér en kagebund på et kagefad. Kom lidt af smørcremen i en sprøjtepose og klip et hul. Sprøjt en 1 cm tyk ring af smørcreme langs kanten af kagebunden. Fordel ½ af marmelade i cirklen af smørcreme, således at smørcremen holde marmeladen på plads. Placér en bund ovenpå og gentag processen med smørcreme og marmelade, slut af med den sidste bund. Smør hele kagen op med smørcreme: start på toppen og fortsæt derefter ned ad siden indtil hele kagen er dækket af smørcreme. Sæt kagen i køleskab i 10 minutter.
Fordel den resterende smørcreme i 5 skåle. Kom lidt lidt Concentrated Blue Color i en af skålene og bland godt, til den ønskede blå farve opnås. Farv også de andre skåle med glasur med hhv. Concentrated Pink Colour, Concentrated Green Colour, Concentrated Violet Colour og Concentrated Orange Colour. Fordel smørcremerne i engangssprøjteposer og klip et hul på ca. 1 cm.
Tag kagen ud fra køleskabet. Sprøjt en række af runde dutter med en størrelse på ca. 1 cm langs toppen af kagen, skift tilfældigt mellem farverne. Mas hver dut flad i bunden med bagsiden af en teske og pres den forsigtigt nedad for at skabe det specielle udtryk. Sprøjt derefter flere dutter, og glat også dem ud, så der dannes en effekt af at dutterne lapper over hinanden. Fortsæt ned ad siden af kagen, lad der gerne komme mere og mere mellemrum mellem dutterne desto længere ned af kagen de kommer.
Brug din yndlings marmelade eller syltetøj som fyld, du kan også prøve at lave dit eget syltetøj til kagen. På syltmedoetker.dk kan du finde opskrifter og råd til din syltning.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader