Blend abrikosmarmeladen til både bund og ostecreme med en stavblender til det er jævnt, i alt 280 g.
Knus kiksene og bland dem med kanelsukker. Tilsæt smeltet smør.
Beklæd bunden af en springform (ø 22 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. Kom kiksemassen i formen og pres den sammen til et jævnt lag med bunden af et glas, lad lidt gå op ad siden på formen. Smør abrikosmarmelade over bunden og sæt bunden på køl.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Rør flødeost med creme fraiche, flormelis, Vanilla Paste og kanelsukker.
Kom abrikosmarmelade, Concentrated Yellow Colour og citronsaft i en gryde, og varm det kort op. Klem husblassen fri for vand og rør det ud i den varme abrikosblanding. Lad derefter blandingen køle let af ved stuetemperatur.
Pisk fløden til en let flødeskum.
Rør abrikosblandingen i smørosteblandingen og vend derefter flødeskummet i. Hæld fyldet i formen og bank den forsigtigt mod bordpladen så fyldet fordeles jævnt.
Sæt kagen i fryseren i 1-2 timer, til den har sat sig.
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 2,5 minutt. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Skummet skal være luftigt, men ikke så stift som, hvis det bruges til flødeboller.
Fordel skummet i et jævnt lag ovenpå kagen, brug gerne en lille vinkelpalet. Drys med kanelsukker og brænd evt. toppen let med en gasbrænder. Sprøjt med lidt Gold Glitter Spray oven på kagen og pynt med spiselige dekorationsperler.
Du kan brænde toppen af din cheesecake let med en gasbrænder, men hvis du ikke har en, kan du sagtens undlade dette og bare drysse flødebolleskummet med lidt Kanelsukker inden servering.
Relaterede opskrifter
Cheesecakes