Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: #BagLiveMedOetker v/ Annemette Voss Fridthjof. Du kan læse mere om Annemette på hendes populære blog.
Denne udgave af #BagLiveMedOetker den 28. marts kl. 13 stod i påskens tegn. Her guidede Annemette Voss, vinder af Den Store Bagedyst på DR i 2013, os igennem pastelfarvet cream cheese frosting, søde fondant påskeæg og flot sprøjteteknik.
Tænd ovnen på 170 °C varmluft.
Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt grundigt til det er cremet, lyst og luftigt (5-10 minutter). Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt hasselnøddeflager, hakket hvid chokolade og Naturlig Citronaroma og rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i en springform (ø 18 cm), der er smurt med smør og drysset med et tyndt lag mel på både bund og sider.
Bag kagen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Køl kagen helt af inden den dekoreres med frosting.
Bagetid: 40 - 45 Minutes
Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt blødt smør og flødeost, pisk i ca. 4 minutter til frostingen er luftig.
Smør kagen op med et tyndt lag af frostingen. Kom Summer krymmel langs kanten af kagens bund - og placer kagen på et serveringsfad.
Farv den resterende frosting i 4 forskellige farver. Farv ca. 1 spsk af frostingen grøn med Concentrated Green Colour. Del den resterende frosting ligeligt og farv den hhv. gul, lyserød og orange med Concentrated Yellow Colour, Concentrated Pink Colour og Concentrated Orange Colour .
Kom den grønne frosting i en sprøjtepose med en bladtyl (8 mm). Kom den gule i en sprøjtepose med en kanttyl til kurveflet (8-10 mm). Kom den lyserøde i en sprøjtepose med en magnoliatyl, smør smørcremen op langs sprøjteposens sider og kom lidt orange smørcreme ned i midten, på denne måde fås to-farvede blomster. Kom den resterende orange smørcreme i en sprøjtepose med en stor stjernetyl (ø 14 mm).
Dekorer kagens top ved at lave nogle fine rosetter med frostingen ved brug af stjernetyllen. Rosetterne må gerne lappe lidt ind over hinanden, og sørg for at afsætte dem pænt og jævnt rundt langs kanten. Lav også nogle områder med flet ved hjælp af kanttyllen. Udfyld ‘hullerne’ med tulipantyllen og afslut med små grønne blade, der titter frem hist og her.
Indfarv fondanten i 3 forskellige farver. Vikl dem om hinanden og sno dem sammen for at opnå et marmoreret mønster. Form små påskeæg mellem hænderne og læg dem ned mellem ‘blomsterne’ på kagen.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager