Emil Obel er mesteren bag denne "ulækre" opskrift på en realistisk hjernekage. Smagene i kagen er inspireret af den amerikanske børnefavorit ”peanutbutter and jelly”-sandwich, og Emil Obel har med sin vanlige sans for teaterdramatik, indfarvet smørcremen i en yderst realistisk farve ved hjælp af Dr. Oetkers Concentrated Colours, som kan doseres dråbevis for at få den helt rigtige farve. Se mere om hvordan du blander farver på www.oetker.dk/farver
Varm ovnen op til 175 °C varmluft.
Pisk æggene, sukkeret og vaniljen til en luftig æggesnaps med en håndmixer eller røremaskine.
Blend de tørre ingredienser og peanuts fint sammen i en minihakker. Vend nænsomt de tørre ingredienser i æggene.
Smør dejen jævnt ud på et stykke bagepapir på en bageplade (ca. 30 x 40 cm). Bag bunden i 10-12 min til den er gyldenbrun. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af på køkkenbordet.
Bagetid: 10 - 12 Minutes
Skær brombærrene i halve og rør dem sammen med sukker, vanilje og citronsaft. Lad dem stå ved stuetemperatur til kagen skal samles. Når kagen samles skal bærrene bruges som fyld og saften tilsættes glukosesirup for at lave "falsk blod".
Kog sukker og vand i en lille gryde til det bobler langsomt som en sirup - temperaturen skal ca. være 120 °C grader.
Tag gryden af varmen og rør peanuts i siruppen til de er dækkede af sukkeret, som vil krystallisere igen og bliver tørt.
Sæt gryden tilbage over varmen og rør i nødderne til sukkeret smelter igen, dækker alle nødderne og har en gyldenbrun farve.
Tag gryden af varmen, tilsæt smørret og rør grundigt i nødderne. Fordel dem derefter på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af på køkkenbordet.
Pisk smøreost, smør og Berry Fantasy Icing & Frosting sammen med en håndmixer til en luftig frosting.
Tilsæt vanilje, citronsyre og den ønskede farve og pisk det kort i frostingen. Kom frostingen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 9 mm).
Udstik af lagkagebunden 3 runde bunde med kageringen indstillet på 18 cm. Udstik derefter en smule af siden af bundene for at give dem en oval form.
Kom en bund på kagefadet og sprøjt et lag frosting oven på. Fordel et godt lag (ca. halvdelen) karamelliserede peanuts midt på frostingen og læg endnu en bund oven på. De resterende peanuts kan du gemme eller servere som snacks.
Sprøjt et lag frosting på 1 cm på bunden, dræn lagen fra de råmarinerede brombær (men gem den til falsk blod), fordel alle brombær i en bunke midt på frostingen.
Læg endnu en bund på kagen og tryk den ekstra ned i siderne så kagen får en buet form. Brug en saks til at klippe kanterne af den øverste bund til, for at fremme den buede form.
Smør et tyndt lag frosting over hele kagen med en lille vinklet paletkniv. Sprøjt derefter frosting over hele kagen i et tilfældigt mønster, så den ligner en hjerne. Opbevar kagen på køl indtil servering.
Rør lidt af saften fra de råmarinerede brombær sammen med glukosesiruppen og farv den med concentrated colors så det ligner realistisk blod. Sæt kagen ved stuetemperatur inden servering, så frostingen ikke er helt kold og fast. Hæld blodet over kagen lige inden servering.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader