Denne udgave af #BagLiveMedOetker står i vinterferiens tegn, så det er den perfekte anledning til at tage børnene med i køkkenet. Micki vil i videoen bage cupcakes sammen med børnene og lære dem at pynte deres cupcakes med dekoration i forskellig sværhedsgrad, så alle kan være med i køkkenet.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Pisk indholdet af Dr. Oetker Choko Dream sammen med to æg i et par minutter, til det er blevet luftigt.
Bland 200 g mel og 1½ teske bagepulver i en skål og sigt det i chokoladeæggesnapsen. Tilsæt 1 dl mælk og 75 ml olie og vend det hele godt sammen til en ensartet dej.
Sæt 12-14 cupcakeforme på en bradepande. Fyld formene ¾ op med dej.
Bag kagerne i den forvarmede ovn. Bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Tag kagerne ud og lad dem køle helt af inden pyntning.
Bagetid: about 15 Minutes
Tag en halv pakke Sugar Fondant White og ælt massen smidig i hænderne. Tilsæt 2-3 dråber sort farve (Concentrated Black Colour) og farv den hvide masse grå. Brug lidt flormelis, hvis det klistrer for meget.
Rul grå fondant ud på et bord drysset med lidt flormelis. Rul det til en tykkelse på ca. 0,5 cm. Skær en hajfinne ud af fondanten og læg den på et stykke bagepapir. Gør det samme ved resten af fondanten. Kom en tandstik i bunden af hver hajfinne og lad fondanten tørre.
Tag en pakke Sugar Fondant hvid og farv den lyserød med Concentrated Pink Colour. Ælt den smidig i hænderne.
Rul fondanten ud på et bord drysset med lidt flormelis. Rul det til en tykkelse på ca. 0,5 cm. Skær en havfruehale ud af fondanten og læg den på et stykke bagepapir. Lav et skælmønster ved hjælp af bagsiden af en smørkniv. Lav først lange nedtryk den ene vej og så den anden vej, så mønsteret bliver til små firkanter. Gentag for den resterende fondant. Kom en tandstik i hver havfruehale og lad fondanten tørre.
Kom indholdet af en Base for Buttercream i en stor røreskål, tilsæt 1 teske vaniljepasta og 250 g blødt smør. Pisk smørcremen med en håndmixer i ca. 4-5 minutter, til smørcremen er blød, lækker og luftig.
Del smørcremen i to portioner og farv den ene portion lyseblå med 1 teske blå farve (Concentrated Blue Colour). Kom det i en sprøjtepose. Kom også den hvide smørcreme i en sprøjtepose.
Klip hul i en ekstra sprøjtepose og kom en rund tylle i posen.
Læg sprøjteposen med hvid smørcreme ovenpå den blå, og mas dem let flade, så de er lige tykke. Klip hul i begge poser og kom dem begge ned i sprøjteposen med den runde tyl.
Tag nu de afkølede kager frem.
Nemme Hajkager:
Tag sprøjteposen med den runde tyl og sprøjt en to-farvet svirvel på en cupcake, drys med lidt Ocean Mix krymmel og sæt forsigtigt en hajfinne i.
Lidt sværere Havfruekager:
Tag sprøjteposen med den runde tyl og sprøjt en ring langs kanten af en cupcake og dyp kanten i en lille skål med Ocean Mix krymmel. Når alle kagerne er pyntet, kommes de to poser med hvid og blå smørcreme over i en ny sprøjtepose, men denne gang en med en stor stjernetyl i. Sprøjt en rosette med smørcremen oven på krymmel-ringen. Sæt derefter forsigtigt havfruehaler i.
Hvis du kun vil lave én slags pynt, så skal du enten bruge en hel pakke Dr. Oetker Sugar Fondant White til hajfinnerne eller Dr. Oetker Sugar Fondant Pink til havfruehalerne.
Hvis du vil udfordres lidt mere, kan du forsøge dig med havfruehaler af farvet hvid chokolade, du kan se videoopskriften her, og vores andre hav-temakager på vores temaside om "Havfruekager og andet godt fra havet!"
Relaterede opskrifter
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins