Denne opskrift blev bagt af Micki Cheng. Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: #BagLiveMedOetker v/Micki Cheng
Micki pynter kagen med Økologisk Bloomy Blackcurrant Krymmel, der desværre er gået ud af sortiment, pynt istedet kagen med lyserød eller rød krymmel efter eget valg.
Kom jordbær i en gryde sammen med 85 g sukker og kog bærrene op i ca. 5-7 minutter.
Bland Geleringspulveret med 1 spsk. sukker.
Riv skallen af limefrugten og pres saften i en anden skål.
Blend de kogte jordbær i gryden med en stavblender til en fin jordbærgrød. Smag puréen til med 2-3 tsk. limesaft og lidt limeskal. Puréen skal være godt syrlig, frisk og sød.
Tag gryden af varmen og drys geleringspulveret i puréen under omrøring. Sæt gryden tilbage på komfuret og kog marmeladen op under omrøring i ca. 1 minut. Den færdige puré hældes i en stor form/skål, så den hurtigere kan køle ned.
Tænd ovnen på 225 °C almindelig ovn.
Pisk æg, Vanilla Paste og sukker lyst og luftigt med en håndmixer i ca. 5-6 minutter.
Mel, bagepulver og kartoffelmel blandes sammen og sigtes i æggesnapsen. Vend forsigtigt dejen sammen til en lind og ensartet dej.
Kom 100 g af dejen over i en anden skål. TIlsæt 2 tsk. Concentrated Red Color og rør rundt til farven er fordelt.
Beklæd en bageplade (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir.
Kom den lyse og den røde dej i hver sin sprøjtepose. Klip et hul på ca. 0,75 cm i sprøjteposen med den røde dej. Sprøjt skrå striber med 2 cm mellemrum fra den ene ende af bagepladen til den anden i en skrå vinkel.
Bag dejstriberne i ovnen i ca. 50 sekunder.
Klip hul i sprøjteposen med den lyse dej. Fordel dejen i "striberne" mellem den røde dej. Glat forsigtet dejen ud med en spatel eller palet.
Bag rouladedejen i ca. 5 minutter.
Vend bunden ud på et stykke bagepapir, lad den køle let af og træk bagepapiret af. Vend den mønstrede side over på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Lad bunden køle af under et fugtigt klæde, så den ikke bliver hård.
Udblød husblas i koldt vand.
Pisk mascarpone, flormelis, mælk og Vanilla Paste let sammen.
Pisk fløden let stiv, så den danner små toppe, der kan holde sig selv.
Kom citronsaft i en skål og tilsæt husblas og det vand der sidder på bladene. Smelt husblas og citronsaft sammen i en skål i mikroovnen i ca. 45 sekunder.
Kom 1 spsk. af mascarponecremen op i den lune husblas og vend det hurtigt sammen. Tilsæt blandingen til den resterende mascarponecreme og pisk det hurtigt sammen.
Vend fløden i cremen. Kom ca. 1/4 af cremen i en sprøjtepose med en lukket stjernetylle og læg den på køl.
Smør hele rouladebunden med jordbærgelé og derefter mascarponecreme i et tyndt lag. Lad 2 cm af kanten tættest mod dig selv forblive fri for creme. Dette bliver den færdigrullede roulades midte og det vil give et flot snit.
Rul rouladen sammen væk fra dig selv. Træk bagepapiret væk så rouladen nærmest ruller sig selv.
Lad rouladen stå med sammenføjningen nedad og lad den hvile min. et par minutter på køl, så cremen kan sætte sig.
Rens og skær jordbærrene i kvarte.
Tag rouladen ud fra køl, skær enderne af og placér den på et serveringsfad.
Sprøjt et flot mønster på toppen af rouladen med cremen fra køleskabet og pynt med jordbær og krymmel.
Lav gerne kagen dagen før, men vent med at pynte den til kort inden servering.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader