Du kan se hele liveudsendelsen på YouTube her: #BagLiveMedOetker v/ Martin Wiese. Du kan læse mere om Martin på hans populære blog.
Kør mel, flormelis, koldt smør og salt sammen til en smuldret konsistens i en foodprocessor. Saml dejen med æg og vanilla paste. Ælt dejen hurtigt sammen og kom den i en frysepose. Tryk dejen flad i fryseposen og kom den i fryseren til den er gennemkold.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2-3 mm. Udstik et lige antal bunde og placér dem på en bageplade med en mikroperforeret silikonemåtte (fx. en Air Mat fra Silikomart).
Bag kiksene i midten af ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne og færdigbagte. Køl dem af på en bagerist.
Bagetid: 8 - 10 Minutes
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.
Kog sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 °C. Imens massen koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt de 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.
Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen. Pres vandet ud af husblassen og opløs den i sukkerlagen. Hæld langsomt den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned i temperatur. Pisk derefter Vanillla Paste i.
Kom massen i en sprøjtepose med en stjerntyl (ø 16 mm). Sprøjt skumfidusmassen ud som små fuglereder på halvdelen af de afkølede mørdejskiks. Sørg for, at der er en lille fordybning i midten, hvor karamellen kan ligge.
Lav almindelige skumfiduser af den overskydende skumfidusmasse. Sigt et jævnt lag flormelis over et stykke bagepapir. Sprøjt skumfidusmassen ud i ønsket former på bagepapiret, og sigt flormelis udover dem. Lad skumfiduserne tørre ved stuetemperatur i mindst 2-3 timer, men gerne til næste dag. Jo længere tid, de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.
Kom Toffee Dessertsauce i en skål og rør det sammen med salt. Kom saltkaramellen i en sprøjtepose med en fyldetyl (ø 4 mm). Sprøjt saltkaramellen ned i midten af hver skumfidus og læg de resterende mørdejskiks ovenpå.
Hæld flormelis op i en lille skål og dyp forsigtigt kanten af hver kiks i flormelis, så skumfidusmassen bliver dækket af flormelis.
Kom 2/3 hakket mørk chokolade i en skål over et vandbad og den resterende chokolade i en skål for sig.
Smelt de 2/3 dele chokolade over vandbad til det når en temperatur på ca. 48-50 °C. Hæld den smeltede chokolade over den hakkede chokolade i skålen og rør det godt sammen, så den resterende chokolade smelter og det bliver en glat, blank masse. Chokoladen skal have en temperatur på 31-32 °C, således den tempereres korrekt.
Hæld den smeltede chokolade i et glas, hvor der er plads til, at s'mores sandwichene kan blive dyppet i. Dyp halvdelen af hver kiksesandwich i den smeltede chokolade, så både kiks og skumfidus bliver dækket. Drys chokoladen med Black & Gold krymmel og hakkede mandler. Lad chokoladen sætte sig.
Opbevar s'mores sandwichene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Her kan de holde sig i et par uger - hvis de altså ikke spises før.
De hakkede mandler kan med fordel ristes let på en pande, det vil fremhæve nøddesmagen. Sørg dog for at de er kølet helt af inden de drysses på chokoladen.
Se vores side om chokolade, hvis du vil finde tips og tricks og mere viden om chokolade og chokoladetemperering
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours