Tænd ovnen på 180 ˚C traditionel varme eller 160 ˚C varmluft.
Pisk æg med en håndmixer ved høj hastighed i ca. et minut, indtil æggemassen er lys og luftig. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk igen. Bland mel og bagepulver, og rør dejen sammen til den har samlet sig. Tilføj til sidst mandelmel og chokolade, og rør rundt.
Fordel dejen i en springform (ø 24 cm) smurt på siderne og med bagepapir i bunden, og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter. Kagen er færdigbagt, når den er gylden på toppen, og midten ikke giver efter for et let tryk. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Bagetid: about 35 Minutes
Tag kagen ud af formen og fjern forsigtigt bagepapiret. Flæk den afkølede kage i tre lige tykke bunde og sæt kagen til side.
Kom indholdet af to breve Cake Mousse i en skål, og tilsæt mælk og Baileys®. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed, til moussen er let og luftig.
Hæld ca. 1/4 af Baileys®-moussen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 10 mm) til pynt på toppen af kagen.
Sprøjt den nederste kagebund med 1/3 af den resterende Baileys®-mousse og læg den midterste kagebund ovenpå. Hæld eller pensel den midterste kagebund med Baileys® likør, og sprøjt igen samme mængde mousse ovenpå kagen, og sæt den sidste kagebund ovenpå. Smør kanten og overfladen af kagen med den resterende Baileys®-mousse. Brug moussen fra sprøjteposen til at sprøjte toppe af forskellige størrelser på Baileys® lagkagen.
Pynt med hakket chokolade langs kagens kanter, og drys toppene af Baileys®-mousse med hakkede mandler. Stil kagen i køleskabet i mindst 2 timer, og drys evt. med kakao før den serveres.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader