Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker, vaniljesukker, mælk og mandler. Rør godt og lad det afkøle.
Tænd ovnen på 160 °C traditionel varme.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk mindst 2 minutter. Tilsæt mandelaroma, sigtet hvedemel, bagepulver og mælk. Rør hurtigt dejen sammen og kom den i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden.
Fordel den afkølede mandeltopping ovenpå dejen og bag kagen midt i ovnen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.
Bagetid: 40 - 45 Minutes
Kom smør, sukker og indholdet fra et brev Kagecreme med vaniljesmag i en skål. Pisk ingredienserne sammen. Pisk mælken i lidt ad gangen og pisk godt indimellem, så cremen ikke skiller.
Flæk den kolde kage i to. Kom den nederste bund på et fad og spred smørcremen jævnt over bunden. Læg toppen med det sprøde mandellag over. Sæt kagen i køleskabet til cremen er fast.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager