Bland indholdet af et brev Geleringspulver til marmelade med 3 spsk. af sukkeret.
Kom blåbær og hindbær i en gryde sammen med resten af sukkeret. Kog blandingen op og kog den derefter uden låg i ca. 8 minutter. Skum løbende urenheder af. Tilsæt Vanilla Paste.
Tag gryden af varmen og drys geleringssukkeret i under omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under fortsat omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen på rene og skoldede glas.
Brug gerne vilde blåbær, hvis du kan skaffe det. De fås på frost i velassorterede supermarkeder.
For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden marmeladen hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom marmeladen i.
HUSK: At Dr. Oetker Geleringsmiddel til Marmelade allerede indeholder konserveringsmiddel i den helt rigtige mængde, og det er derfor ikke nødvendigt at tilsætte yderligere konservering hvis du bruger rene glas.
Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft