Bland sigtet hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Tilsæt mandelmel og sukker. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen hurtigt med vand. Form dejen som en kugle, tryk den flad og pak den ind i plastfilm inden den lægges i køleskabet 30-40 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Rul mørdejen ud til et stort rektangel (ca. 20 x 50 cm) på et bord drysset med mel, og træk derefter forsigtigt dejen over på et stort stykke bagepapir.
Smør blåbærmarmeladen på den ene halvdel af rektanglen, drys blåbær ovenpå og fold den anden halvdel hen over som låg. Løft i bagepapiret, så dejen er nemmere at styre og ikke knækker.
Træk kagen forsigtigt over på en bageplade og bag den i 20-25 minutter. Afkøl kagen på det kagen på en bagerist.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Smør kagen med glasur og pynt med krymmel. Når glasuren er stivnet skæres kagen i mindre stykker med en skarp kniv.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours