Elsker du den klassiske brownie? Så kast dig ud i at bage denne chokoladebrownie med luftigt chokoladecreme på toppen. Denne fine kage er udviklet og pyntet af kok og opskriftudvikler Louise Lorang fra online magasinet Lorang & Co.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Smelt forsigtigt smør og chokolade i en lille gryde, benyt evt. vandbad. Lad det afkøle let.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt. Vend den let afkølede chokolademasse i. Sigt melblandingen i og vend det sammen. Tilsæt hasselnøddeflager og hakkede valnødder og vend dejen sammen.
Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm) med bagepapir i bunden, glat dejen ud i formen.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, når den har sat sig i midten. Mærk efter med et træspyd. Der skal gerne hænge en lille smule dej fast for, at det bliver en brownie og ikke en klassisk chokoladekage. Afkøl kagen i springformen.
Bagetid: about 20 Minutes
Opvarm 2 dl af piskefløden i en lille gryde. Det er vigtigt at fløden ikke koger.
Kom den finthakkede chokolade i en skål. Hæld halvdelen af den opvarmede fløde over chokoladen og rør kraftigt rundt. Når det meste af chokoladen er smeltet, piskes det sidste varme fløde langsomt i massen.
Pisk de resterende 2 dl af fløden til skum. Vend halvdelen af flødeskummet sammen med chokolademassen. Vend derefter forsigtigt det sidste af flødeskummen i cremen. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 40 minutter, for at lade cremen sætte sig.
Befri brownien fra formen og placér den på et fad. Sprøjt chokoladecremen ud i ca. 3 cm store dutter ovenpå kagen. Gerne flere dutter forskudt oven på hinanden.
Pynt kagen med Black & Gold krymmel, brombær og skovsyre.
Servér enten kagen straks eller indenfor 2 timer efter den er lavet, for at sikre det bedste resultat. Kagen skal stå på køl indtil servering.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager