I denne opskrift er den rafinerede sukker erstattet af lidt kokossukker og agavesirup. Disse sukkerarter har en lavere glykæmisk værdi end hvidt sukker, og er derfor bedre for diabetikere som ønsker et stabilt blodsukker. Samtidigt er de hurtige kulhydrater i hvedemelet erstattet af blendede sorte bønner som du kan koge selv, eller tilsætte fra dåse. Tjek opskriftens næringsværdi for at vurdere dit insulinbehov hvis du er diabetiker, denne opskrift indeholder færre kulhydrater end vores sammenlignelige opskrifter.
Denne opskrift er også god hvis du vil have lidt sødt, og samtigt undgå hvedemel eller gluten. Også egnet til en laktosefri diet, såfremt du vælger en mørk chokolade uden mælk, eller spor af mælk. Husk altid selv at tjekke ingredienser for allegener.
Du kan enten vælge at toppe den afkølede brownie med en lækker chokoladecreme og servér den således, eller du kan lave brownien om til romkugler.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Kom havregrynene i en foodprocessor, og blend dem til fint mel. Tilsæt bønner, æg, kakaopulver, kokossukker, agavesirup, vaniljeekstrakt, salt og bagepulver. Blend ingredienserne til der opnåes en ensartet, tyk chokoladedej. Det er vigtigt for bundens smag og struktur, at det hele bliver blendet godt sammen.
Smelt kokosolie og den hakkede chokolade i mikroovnen eller i en lille kasserolle. Kom det i dejen og blend det sammen.
Beklæd bradepanden (20 x 30 cm) med bagepapir og hæld chokoladedejen i, glat dejen jævnt ud.
Bag brownien midt i ovnen i 15-20 minutter, til den er fast at røre ved på midten.
Bagetid: 15 - 20 Minutes
Sørg for at have dåsen med kokosmælk på køl inden brug, så er det nemmere at "skumme" den fede del af med en ske. Tag 200 g af den tykkeste del af kokosmælken fra og kom det i en gryde.
Varm kokosmælken op til kogepunktet og rør den i den hakkede chokolade af tre omgange, indtil chokoladen er smeltet og massen er glat. Lad cremen køle i køleskab eller i fryser indtil den er fast som nutella og smør den ud over kagen. Brownien er nu klar til servering.
Ælt den færdigbagte brownie sammen med marmelade og romaroma. Tilsæt mere eller mindre alt efter smag - smag dig frem, nogle ønsker mere romaroma end andre.
Blend kokosmel fint og tilsæt Concentrated Red Colour, blend igen til farven er fordelt. Rul kugler af romkugledejen i den ønskede størrelse, og tril dem i den farvede kokos.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager