Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Slik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery
Udblød husblassen i koldt vand. Kog sukker, glukosesirup, vand og saften fra citronen op i en gryde i 15 minutters tid. Når sukkerlagen er færdig med at koge, tages den af varmen. Lad massen køle lidt ned til 80 grader. Vrid nu husblassen fri for vand, og smelt den i den lune sukkermasse. Tilsæt herefter champagne eller cremant. Smør silikoneformene med lidt smagsneutral olie, så vingummierne er nemmere at få ud. Brug en ske eller doseringstragt til at fordele vingummimassen i formene. Sæt vingummierne på køl i et par timer eller til dagen efter.
Når vingummierne har sat sig, tages de forsigtigt ud af formene. Vend dem i en blanding af sukker og citronsyre lige inden servering.
Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller på køl.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours