Blend kiksene fint og kom dem i en skål. Hak pistacienødderne fint og rør dem i kiksen. Smelt smørret og vend det grundigt sammen med nødder og kiks. Beklæd bunden af en springform (ø 22 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. Fordel kikseblandingen i formen og tryk den godt ud til et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet.
Udblød husblassen i koldt vand.
Skræl pærerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde sammen med rørsukker, Vanilla Paste og Naturlig Citronaroma. Bring det i kog og lad det simre i 10-15 minutter, indtil pærerne er helt møre. Blend pærerne til en glat og ensartet puré med en stavblender. Klem husblassen fri for vand og opløs den i den varme pærepuré. Lad puréen køle til stuetemperatur.
Pisk alle ingredienserne grundigt sammen i en skål. Vend den fingervarme pærepuré forsigtigt i ostemassen. Kom cremen over kiksebunden og glat det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
Opblød husblassen i koldt vand.
Varm forsigtigt limesaft og rørsukker op i en lille gryde indtil sukkeret er opløst, tag den af varmen. Klem husblassen fri for vand og rør den ud i den varme limesaft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt grøn konditorfarve. Hæld den flydende gelé forsigtigt ud over ostekagen og stil den tilbage på køl i ca. 30 minutter, eller til geléen har sat sig helt.
Befri kagen fra formen og fjern forsigtigt kageplasten. Drys toppen af kagen med grofthakkede pistacienødder og lidt citronmelisse.
Vidste du at cheesecakes faktisk bliver bedst når de bliver lavet dagen før servering? Cheesecake er derfor perfekt at servere når du får gæster. Læs mere om alle vores gode tips til cheesecakes, hvor du også får gode råd til at lave din egen cheesecake med din yndlingssmag.
Relaterede opskrifter
Cheesecakes
Cheesecakes
Cheesecakes