Kom sukker og majsstivelse i en gryde. Rør ingredienserne grundigt sammen, så der ikke dannes klumper af majsstivelse i karamellerne. Tilsæt derefter vand, smør, glukosesirup og Concentrated Green Colour. Varm massen op under omrøring i starten til smørret er smeltet og massen er godt blandet. Stop derefter med at røre i massen og kog den op til 120 ºC, mål med et termometer. Rør til slut Naturlig Pebermynteekstrakt i.
Hæld massen over i en stor skål smurt med olie. Lad det køle af ved stuetemperatur indtil den er til at røre ved og håndtere, ca. 35-40 minutter.
Smør hænderne med olie og tag den let afkølede karamelmasse op i hånden, stræk luft ind i den, som var det en bolsjemasse, stræk massen ud og fold den sammen igen ca. 80 gange eller i ca. 10 minutter, til karamellen bliver lysere og mere mat i farven og den bliver sej at trække.
Tril lange pølser af karamelmassen ud på et stykke bagepapir. Smør en saks med lidt olie og klip karamellerne ud i passende, mundrette stykker. Pak dem ind i små stykker af bagepapir.
Du kan også prøve at bruge en anden smag eller farve i karamellerne hvis ønsket.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours