Tænd ovnen på 175° C traditionel varme.
Sigt mel, kakao, vanillesukker og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt sukker. Smuldr smørret i melblandingen, og rør det sammen, så det ligner rasp. Rør halvdelen af mælken i melblandingen, og rør til dejen er klumpfri. Pisk resten af mælken sammen med æg, og rør det i dejen. Rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i muffinformene og bag kagerne i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Bland flormelis, kakao og stuetemperet smør. Pisk det først ved lav hastighed med en håndmixer, tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det er let og luftigt, mindst 5 minutter.
Fordel smørcremen på toppen af de afkølede kager og pynt med Chocolate Silver Pearls eller Choco Mix Krymmel.
Hvis du vil være sikker på at dine cupcakes ikke flyder ud så læg muffinformene dobbelt, eller kom dem i en muffinform af metal, på den måde bliver siderne på dine cupcakes mere lige.
Hvis du vil lave en endnu nemmere chokoladesmørcreme, så prøv vores Choco Dream Icing and Frosting, med den kan du nemt lave både glasur, smørcreme og cream cheese frosting. Se flere opskrifter på Icing and Frostings her.
Relaterede opskrifter
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins