Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Smør en springform (ø 24 cm) og drys med lidt kakao, så bund og sider er dækket.
Smelt smør og chokolade over vandbad, eller i mikroovn, og køl blandingen ned til stuetemperatur.
Pisk æggeblommer, sukker og Vanilla Paste lyst og luftigt, stil det til side.
Rør kakaopulver og vand sammen i en gryde. Varm blandingen op under omrøring og lad det simre 2 minutter ved svag varme. Bland mel, salt, chokoladesmør og kakaovand sammen med æggemassen og pisk sammen til dejen er jævn.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen. Fordel dejen i den smurte springform.
Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter til den er gennembagt i siderne, men stadig blød i midten.
Afkøl kagen på en bagerist og lad den "sætte" sig et par timer inden servering.
Bagetid: 30 Minutes
Kog fløde og sødmælk op i en gryde og sluk for varmen. Tilsæt Vanilla Paste. Lad blandingen trække i ca.15 minutter.
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløden let op igen og tilsæt den i en tynd stråle til æggemassen under omrøring og rør til massen er ensartet. Hæld cremen over i en tykbundet gryde. Varm den forsigtigt op ved svag varme under konstant omrøring, til lige under kogepunktet, og til cremen tykner så meget, at den kan dække bagsiden af en ske uden at løbe. Så snart cremen er lige ved at nå kogepunktet, tages den af varmen. Cremen må ikke koge, for så kan den skille.
Opbevar creme anglaisen i køleskabet lige indtil servering.
Hvis du ønsker kagen mere fast i konsistensen, så kan den sættes i køleskabet et par timer inden servering.
Find vores bedste opskrifter og tips til chokoladekager.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager