Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det op i smørret, rør indtil kakaoen er rørt godt ud i smørret. Tag gryden af varmen.
Pisk sukker, æg og vaniljesukker cremet og luftigt. Bland rismel, havremel, kartoffelmel og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Vend blandingen godt sammen. Vend derefter kakaosmørret og mælk i dejen.
Kom dejen i en enten smurt bradepande eller en bradepande foret med bagepapir og bag kagen i 25-30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.
Bagetid: 25 - 30 Minutes
Bland formelis og vand i en skål. Tilsæt vand lidt ad gangen, glasuren skal ikke være for tynd, da den så trækker ned i kagen. Fordel glasuren jævnt over kagen. Pynt den våde glasur med krymmel.
Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er uden gluten. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.
På siden med vores tips til chokoladekager kan du læse mere om, hvilke meltyper du kan erstatte hvedemel med.
Se også vores side om glutenfri bagning for inspiration til flere opskrifter.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager