Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Bland mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål.
Pisk smør og sukker sammen i en anden skål. Pisk æggene i massen ét ad gangen. Tilsæt melblandingen skiftevis med mælk og rør til dejen er jævn.
Bland vand og kakaopulver i en gryde og varm det op under omrøring indtil blandingen er glat og jævn. Hæld den derefter i dejen lidt ad gangen under omrøring.
Hæld dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter til den er akkurat gennembagt. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Afkøl kagen på en bagerist
Bagetid: 40 - 50 Minutes
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovn. Lad chokoladen køle af.
Pisk smør, flormelis, salt og vaniljearoma sammen til blandingen er lys og luftig. Pisk videre ved lav hastighed mens den helt afkølede chokolade tilsættes i en stråle. Pisk indtil cremen har en skinnende og glat konsistens.
Flæk kagen i to lige store bunde. Kom den ene bund på et serveringsfad, smør et et tyndt lag chokoladecreme jævnt over bunden og kom den anden bund over. Fordel resten af cremen ud over hele kagen og pynt med friske ribs.
Erstat ribsene med andre friske frugter eller bær alt efter ønske.
Søger du mere inspiration til chokoladekager? Så læs vores side med gode tips til chokoladekager og bliv inspireret!
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager