Tænd ovnen på 180° C traditionel varme.
Smelt smør og chokolade over vandbad og køl blandingen ned til stuetemperatur. Pisk æggeblommer, vaniljeekstrakt og sukker sammen, til en luftig æggesnaps.
Rør kakaopulver og vand sammen i en kasserolle. Varm blandingen op under omrøring og lad det simre et kort øjeblik ved svag varme.
Kom sigtet hvedemel, salt, chokoladesmør og kakaovand i æggemassen og vend dejen sammen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen.
Smør en springform (ø 22 cm) med fedtstof, og drys med lidt kakao så bund og sider er dækket. Hæld dejen i formen.
Bag kagen i 30-40 minutter i midten af ovnen til den er gennembagt i siderne og stadig blød i midten. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Bagetid: 30 - 40 Minutes
Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Vend Concentrated Green Colour i moussen.
Fyld vaniljemoussen i en sprøjtepose med en lille lukket stjernetyl (ø 8 mm). Sprøjt moussen i toppe på den afkølede kage, så det ligner små juletræer. Pynt med stjernekrymmel.
Opbevar kagen i køleskabet.
Kagen kan også bages i en bradepande (20 x 30 cm), i 20-25 minutter, skæres ud i firkanter og pyntes.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager