Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Bland smør, sukker, marcipan, Vanilla Paste og fintrevet citronskal i en skål. Pisk ingredienserne godt sammen i en standmixer eller med en håndmixer. Blandingen skal piskes til den er lys og har fået lidt volumen. Det tager ca. 5 minutter ved høj hastighed. Husk at skrabe kanterne ned undervejs i skålen, så hele dejen bliver pisket godt sammen.
Kom et æg i dejen ad gangen, pisk godt imellem hvert æg og tilsæt først et nyt æg, når det forrige er blandet ordentligt ind i dejen. Når alle æggene er kommet i og er blevet blandet godt ind i dejen, piskes dejen ved høj hastighed i 2 minutter.
Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen, tilsæt mandelmel og citronsaft. Vend forsigtigt dejen sammen.
Kom dejen i en rektangulær springform (29 x 42 cm) beklædt med bagepapir. Bag citronkagen midt i ovnen i 35-40 minutter. Kagen er færdig, når den er gylden og giver efter ved et let tryk. Lad kagen køle helt af.
Bagetid: 35 - 40 Minutes
Bland flormelis, et par dråber Concentrated Yellow Colour, Citronaroma og lidt kogende vand, til du får en ensartet glasur.
Fordel glasuren jævnt over den afkølede kage. Lad den sætte sig 10-15 minutter, skær derefter kagen ud i ønskede stykker, pynt evt. med krydderurter eller spiselige blomster.
Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Tanja som står bag Instagramprofilen @crumbsbytanja, hvor hun deler sine flotte kagekreationer.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager