Denne kage er sprøjtet med den smukkeste teknik, helt uden sprøjtetyl. Du klipper bare et lille skråsnit i posens spids. Start med et lille snit, lav en test på bordet, hvor du sprøjter lidt marengs ud, og klip evt. det skrå hul lidt større, hvis hullet er for lille. Se hvordan vi har sprøjtet marengsen i vores video og lær et ægte konditor-trick.
Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Pisk smør og indholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, til det er blødt og luftigt (2-3 minutter). Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
I en anden skål blandes hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen. Sigt det i smørblandingen. Tilsæt mælk og rør alle ingredienserne godt sammen. Kom dejen i en smurt bradepande (20 x 30 cm) med bagepapir i bunden.
Bag kagen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdig, så længe der er dej på spyddet er kagen ikke færdigbagt. Lad kagen afkøle helt af.
Befri den afkølede kage fra formen. Skær derefter kanterne af kagen og skær kagen i snitter på ca. 4 x 10 cm.
Bagetid: 30 - 35 Minutes
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.
Kom skummet i en sprøjtepose, klip et skråt snit af posens spids og dekorer kagestykkerne ved at bevæge sprøjteposen fra side til side. Sprøjteposen skal holdes lodret imens den bevæges bagud.
Prøv også vores opskrift på Nem Citronmåne, her deles en pose Juicy Lemon Icing & Frosting imellem dej og glasur, for at opnå den klassiske syrlige og søde kage.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager