Bland hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.
Tænd ovnen på 190˚C traditionel varme.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, tryk dejen godt ud i formen og skær kanten fri for overskydende dej. Prik mørdejen med en gaffel eller læg et stykke bagepapir oven på bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads.
Bag tærtebunden midt i ovnen i 20-25 minutter til den er gyldenbrun, hvis bunden bages med bagepapir og bønner på tages de af efter ca. 15 minutter og bunden bages det sidste stykke tid uden bagepapiret over. Afkøl tærtebunden i formen på en bagerist.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Bland alle ingredienser til citroncremen sammen i en gryde og varm den op ved middel varme under konstant omrøring til den tykner. Det tager 10-15 minutter. Bringes cremen for hurtigt op mod kogepunktet, er der risiko for at den skiller.
Hæld citroncremen over den afkølede tærtebund, og lad den stå i køleskabet og sætte sig i mindst 2 timer, gerne natten over.
Varm sukker og vand langsomt op i en gryde, til sukkerlagen når en temperatur på 115°C. Hvis ikke du har et termometer, så lav "kugletesten": Tag en lille smule af sukkerlagen op med en ske og læg det i koldt vand. Hvis det kan rulles til en lille blød kugle er den varm nok. Sukkerlagen skal have tykkelse som sirup, men stadig være helt gennemsigtigt uden at tage farve.
Pisk hviderne til bløde toppe. Tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle under konstant piskning og pisk, til marengsen er afkølet og fast.
Befri forsigtigt tærten fra formen og kom den på et fad (hvis tærteformen ikke har en løs bund, så lad tærten blive i formen). Fyld marengsmassen på en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på hele kagen, så citroncremen er dækket. Brug en lille gasbrænder til at brune marengsen let. Alternativt kan tærten sættes på midterste rille i ovnen under grill i et par minutter. Hold hele tiden øje med tærten, da marengsen meget let brænder på.
Hvis du vil slippe nemmere om at lave den italienske marengs, kan du bruge Dr. Oetker Italien Meringue - Flødebolleskum til at toppe din kage med istedet. Posens indhold hældes i en skål og tilsættes 1 dl kogende vand, imens der piskes i 4 min. Følg i øvrigt instruktionen på pakken.
Servér tærten med det samme marengsen er kommet på eller opbevar den et tørt sted, indtil den skal spises.
Er du interesseret i flere gode tips og mere inspiration til de lækker marengs? Så kan du læse mere her.
Relaterede opskrifter
Tærter