Bland indholdet af et brev Geleringspulver til marmelade med 3 spsk. af sukkeret.
Kom bær i en gryde sammen med resten af sukkeret. Kog blandingen op og kog den derefter uden låg i ca. 8 minutter. Skum løbende urenheder af. Blend marmeladen med en stavblender til den er helt jævn. Tilsæt Vanilla Paste og Brunkagekrydderi.
Tag gryden af varmen og drys geleringssukkeret i under omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under fortsat omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen på rene og skolede glas.
For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden marmeladen hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom marmeladen i.
Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft