Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Rør smør og farin sammen med en håndmixer i mindst 5 minutter, indtil det er blødt og cremet. Sigt hvedemel, Brunkagekrydderi og Natron i dejen. Tilsæt æg og mælk, og rør det sammen til en blød dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Rul dejen ud til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik dejen i små julemotiver, fx kagepersoner, juletræer eller andet, og læg dem på bagepladen. Der skal være ca. 40 stk.
Resten af dejen skal bruges til at forme hanke til småkagerne. Dette gøres ved at skære dejen i 1-1,5 cm brede strimler med en længde på 3 cm. Læg dem med afstand på en trægrydeske, så enden støtter på bagpladen.
Bag kagerne gyldne og sprøde i ca. 9-11 minutter, og afkøl på en rist.
Løft forsigtigt de små hanke af grydeskeen og afkøl på en rist.
Pynt kagerne med Taste of Christmas Sugar Decoration og Writing Icing, og sæt hanken fast med Bagelim.
Lad bagelimen tørre ind, før kopkagen hægtes på en kop.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours