Denne kage blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Den bedste karamelcheesecake | Bag live med Liv Martine
Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks og karameltern til mel i en foodprocessor. Gem 10-15 karameltern til pynten. Rør smør og kikseblanding sammen.
Beklæd en springform (ø 20 cm) med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens ostecremen laves.
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Rør sødmælk og Toffee Dessertsauce sammen i en lille gryde og opvarm til blandingen er smeltet sammen. Tag gryden af varmen, klem vandet fra husblassen og opløs det i den varme blanding, lad det derefter køle let af.
Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. Pisk fløde til en let flødeskum i en anden skål.
Rør den let afkølede karamelmasse i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen ovenpå kiksebunden. Glat ostecremen ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i fryseren så den kan sætte sig, imens geléen forberedes.
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Hæld vand og karamelsauce i en lille gryde. Opvarm til karamelsaucen er opløst i vandet og blandingen er ensartet, tag gryden af varmen. Klem vandet fra husblas og opløs den i den varme blanding. Sæt skålen i fryseren i ca. 10 minutter. Temperaturen skal falde til den er fingervarm, omkring 35 °C.
Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede karamelgelé forsigtigt over kagen ved at lade den glide ned ad en ske, der vender med buen opad. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter til geléen har sat sig.
Rør hvedemel, vand og olie, sammen i en skål. Tilsæt Concentrated Violet Colour for at farve blandingen lilla og derefter lidt Concentrated Blue Colour for at "ramme" blåbærrenes farve.
Hæld halvdelen af dejen ud på en varm pande, og bag ved jævn varme. Korallen er færdige når olien ikke sprutter længere, den må ikke blive brun. Tag forsigtigt korallen af panden. Placer den på et stykke køkkenrulle. Tilbered den resterende dej på samme måde. Lad korallerne køle helt af og bræk dem forsigtigt i mindre stykker.
Befri kagen fra formen og fjern forsigtigt kageplasten.
Pynt kagen med knuste kiks drysset i en halvmåne på toppen af kagen. Placer derefter brombær, blåbær, skovsyre, de små karameltern (der blev taget fra da bunden blev lavet) og Chocolate Silver Pearls ovenpå kiksekrummerne. Placer til sidst forsigtigt de spiselige koraller på kagen.
Relaterede opskrifter
Cheesecakes
Cheesecakes
Cheesecakes