Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Bland soyadrik og Citronaroma sammen indtil det begynder at skille og tykne, sæt derefter til siden.
Bland mel, bagepulver, natron, kakaopulver og brun farin i en skål indtil det er blandet godt, og lav en fordybning i midten.
Bland æblemos og 1 tsk. bagepulver i en anden skål. Tilsæt æbleblandingen, olie og Vaniljeekstrakt til skålen med de tørre ingredienser og saml dejen med en ske. Tilføj derefter blandingen med soyadrik og pisk dejen.
Kom dejen i to smurte springforme (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle i formene i 15 minutter og derefter afkøle færdigt på en bagerist.
Del den afkølede kage i to med en brødkniv, så der bliver to bunde.
Opvarm 2 dl af det piskbare veganske flødealternativ i en lille gryde. Det er vigtigt at flødealternativet ikke koger.
Kom den finthakkede chokolade i en skål. Hæld halvdelen af det opvarmede flødealternativ over chokoladen og rør kraftigt rundt. Når det meste af chokoladen er smeltet, piskes det sidste varme flødealternativ langsomt i massen.
Pisk de resterende 2 dl af flødealternativet til skum. Vend halvdelen af skummet sammen med chokolademassen. Vend derefter forsigtigt det sidste af skummet i cremen. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 40 minutter, for at lade cremen sætte sig.
Fordel halvdelen af chokoladecremen på den ene bund og læg den anden bund ovenpå. Spred nu det resterende chokoladecreme på toppen og pynt med hakket mørk chokolade.
Hvis du ikke har Citronaroma eller citronsaft, kan du bruge æblecidereddike eller vineddike i stedet.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager