Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.
Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og smør springformens kanter.
Smelt chokolade og smør i en gryde ved middel varme under omrøring, og lad det køle lidt af. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål ved højeste hastighed i 1 minut, til det er luftigt. Vend den afkølede chokoladesmørblanding i. Tilsæt sigtet mel og bagepulver, og rør det sammen med de øvrige ingredienser.
Hæld dejen i formen og bag kagen på en rist midt i ovnen.
Bagetid: 30 Minutes
Gør den bagte bund fri af springformen. Behold springformens bund under kagen, og stil den på en bagerist. Når kagen er afkølet fjernes bunden.
Skær kadayif i små stykker og steg det på en pande i smeltet smør, indtil det er gyldenbrunt. Kom det ristede kadayif, pistaciecreme og tahin i en skål, og rør rundt til det er en cremet blanding. Lad Dubai fyldet køle let af.
Læg den afkølede chokoladebund på et serveringfad. Rengør springformen og kom et stykke kageplast langs kanten af springformen.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt derefter husblassen over vandbad.
I en anden skål røres flødeost, Vanilla Paste, pistaciecreme, creme fraiche og flormelis til en jævn ostecreme. Bland et par skefulde ostecreme i den varme, smeltede husblas og vend det nænsomt sammen. Kom blandingen i den resterende ostecreme og vend det godt sammen.
Pisk fløden til den danner lette toppe. Vend det forsigtigt i ostecremen. Nu er pistacieostecremen klar.
Smør et tynd lag af pistacieostecremen ud på bunden. Kom det afkølede Dubai fyld ovenpå og fordel det, så der er ca. 1 cm fri i kanten. Smør resten af pistacieostecremen ud på kagen i et jævnt lag med en vinkelpalet. Sæt kagen på køl i 1 time.
Kom chokolade og smør i en gryde, og smelt det ved lav varme for at lave ganache. Hæld forsigtigt ganachen over pistacieostecremen og glat overfladen. Opvarm pistaciecremen lidt, så den bliver mere flydende. Dryp den derefter over chokoladen.
Drys til sidst de hakkede pistacienødder over. Sæt Dubai Chocolate kagen på køl i mindst 1 time.
Frigør forsigtigt kagen fra springformen og tag kageplasten af. Sæt kagen i køleskabet indtil servering.
Det er nemmest at udskære Dubai Chocolate Cheesecake med en opvarmet kniv. Det gør du ved at dyppe knivbladet i varmt vand, tørre det af og skære kagen rent.
Relaterede opskrifter
Cheesecakes
Cheesecakes
Cheesecakes