Denne opskrift er udviklet af Emil Obel i samarbejde med Bag for Børnetelefonen 2021, hvor Dr. Oetker er officiel samarbejdspartner. Tilmeld dig og læs mere om Bag for Børnetelefonen her.
Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Pisk æg, brun farin, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en håndmixer i ca. 2 minutter til blandingen er en tyk æggesnaps.
Tilsæt olien i en tynd stråle i æggesnapsen mens der piskes ved middel hastighed, så olien emulgeres med æggesnapsen, og den bevarer sin luft.
Fjern kerner og skræl fra græskaret. Riv græskaret på den grove side af et rivejern.
Tilsæt sigtet mel, bagepulver, kanel, ingefær, kardemomme og salt til æggesnapsen. Rør det godt sammen og vend derefter dejen sammen med 150 g revet græskar.
Fordel dejen i muffinforme, fyld dem ca. 2/3 dele op. Bag kagerne i 15-20 minutter til de er gyldenbrune. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.
Bagetid: 15 - 20 Minutes
Pisk flormelis, smør, flødeost, vaniljesukker og revet citronskal sammen med en håndmixer. Pisk i nogle minutter ved høj hastighed indtil der opnås en luftig frosting.
Spøgelsesmuffins:
Hvis kagerne skal pyntes som spøgelser så, kom frostingen i en sprøjtepose. Klip et stort hul i enden af posen og sprøjt høje toppe på muffinsene til spøgelser. Pynt med Sugar Eyes.
Hjernemuffins:
Hvis kagerne skal pyntes som hjerner så pisk hindbærmarmelade i frostingen. Kom frostingen i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden af posen. Sprøjt først en halvkugle af frostingen midt på hver muffin. Sprøjt på hver side af halvkuglen et zigzag-mønster med frostingen så det ligner hjerner.
Hvis du ønsker både spøgelser og hjerner, så del frostingen i to lige store portioner og pynt halvdelen af kagerne som spøgelser og den anden halvdel som hjerner.
Relaterede opskrifter
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins